Pdekzaj.png

***

***

***

***

MltML2C.png

Yaqut oli huomannut saaneensa enemmän vastuuta heidän pienessä perheessä. Kalifa tuntui olevan enemmän töissä, kuin aiemmin tai sitten täti oli muuten omissa oloissaan. Lapset olivat kokeilleet välillä eri tapoja saada jonkinlaista reaktiota Kalifasta. Jättää kaikki paikat hyvin sotkuisiksi ja välillä he olivat lähes kiillottaneet kaiken niin kiiltäviksi kuin vain mahdollista. Mutta ei mitään reaktiota, ei saarnaa eikä kiitosta.

vuAPTpe.png

Yaqut oli oikeastaan jo luovuttanut tätinsä huomion saamisen. Nyt poika oli vain pahantuulinen ja katkera suurimman osan ajasta. Koulussa he olivat askarrelleet äitienpäiväkortit. Yaqut ei ollut suostunut ja oli saanut siitä hyvästä jälki-istuntoa. Mutta kenelle hän olisi sen tehnyt. Emi oli kuollut keuhkoveritulppaan viime talvena ja Raidenin äitiä he eivät olleet koskaan edes tavanneet.

wISJosw.png

Ja Kalifa oli heidän täti, huoltaja. Ei äiti, eikä varsinkaan isä. Kalifa huolehti, että lapsilla oli kaikki tarpeellinen. Mutta rakkautta ei ollut, tai huomiota. Opettajat olivat kehottaneet tekemään kortin Kalifalle, mutta täti oli itse vuosia sitten sanonut, ettei halua minkäänlaista äitienpäivä korttia. Koska loppujenlopuksi lapsilla oli vain yksi äiti ja hänkin oli jo kuollut.

0DBlUvL.png

Joten Yaqut sai jälki-istuntoa sekä huomautuksen kotiin viemiseksi. Kalifa oli vain vilkaissut sitä. Eikä hän ollut pahemmin kommentoinut jälki-istuntoakaan, todennut vain, ettei niitä kannata hirveästi hankkia.

2ZpwnMs.png

Paimon, joka tykkäsi vapaapäivinä nukkua pitkään, oli tullut samanlaisten lappujen kanssa kotiin. Tyttö oli myös kieltäytynyt tekemästä äitienpäiväkorttia. Tosin hän oli myös aiheuttanut isomman kohtauksen luokassa, kuin veljensä.

Cw0gpic.png

Vapaapäivät olivat lapsille mieluisia. Heillä ei ollut koulussa kavereita, vaan kaikki kutsuivat heitä ”orpolapsiksi” ja kiusasivat heitä siitä hyvästä. Eikä opettajat tuntuneet kiinnostuvan asiasta. Mutta sitten kun Yaqut oli iskenyt toista poikaa nenään, tuli jälki-istuntoa. Elämän epäreiluus varjosti sisarusten elämää jatkuvasti.

qFHxaQr.png

Kalifa ei halunnut osallistua lasten riitoihin. Mitä hän pystyisi muka tekemään? Lapset osasivat olla julmia ja ainakin Paimon sekä Yaqut oppisivat puolustamaan itseään. Tietysti se aiheutti vaikeuksia niin koulussa kuin sosiaalityöntekijöiden kanssa. Mutta Sa’id oli saanut heidätkin hieman hellittämään otettaan siskonsa elämästä.

kE2bUme.png

Kalifan mielestä sisaruksilla oli vain jonkin sortin uhmaikä menossa. Tai hyvin varhainen murrosikä. Tai molemmat, mutta kyllä he kuitenkin rauhoittuisivat aikaa myöten. 

2Q5jYjQ.png

Yaqut ja Paimon saattoivat olla erimieltä mahdollisesta uhmaiästään. Luonnollisesti. Eivät he kotona enää niin usein riidelleet, sillä koulukiusaamisten vuoksi he löysivät ainoaa lohtua toisistaan. Ja heillä oli vain toisensa, eikä ketään muuta. Ei silloin sopisi tapella keskenään.

***

***

pfLEFmb.png

Saattoi olla päiviä, jolloin lapset eivät juuri nähneet huoltajaansa. Aamuisin Kalifan murokulhon löytyi pöydältä, jos naiselle oli tullut kiire töihin. Jääkaapissa oli valmiita ruokia, joita lapset söivät aamiaiseksi. Välillä heillä oli lastenhoitaja, mutta hänkin yleensä päätyi katsomaan televisiota.

EfwEvu1.png

Joten luonnollisesti, lapset saisivat pärjätä melkein omillaan, kunhan eivät aiheuttaisi ongelmia. Koska Yaqutilla tuntui olevan kerrankin hyvä aamu, päätti poika pistää paikat kuntoon.

”Ehkä Kalifakin arvostaisi ihan vähän”.

”Tai sitten siivotaan kaikki muut, mutta jätetään hänen murokulho pöydälle. Koska loppujen lopuksi hänhän sanoi, että jokaisen pitää siivota omat jälkensä”.

NmXHhv1.png

Lopulta lapset päättyivät vain siivoamaan omat jälkensä ja hieman siistimään olohuonetta. Yaqut hoiti myös heidän huoneensa siistiksi, kun Paimon yritti saada olohuonetta järjestettyä. Lastenhoitaja oli kylläkin tiellä.

BuxSY0I.png

Kalifa oli väsynyt töistä tultuaan, eikä tavalliseen tapaansa noteerannut mitenkään lasten tekemisiä kotona. Päässä jyskytti, migreeni oli selvästi tulossa, joten blondi oli kulkenut suoraan huoneeseensa lepäämään.

9IyvMzs.png

Yaqut ja Paimon olivat pettyneitä, joskaan eivät yllättyneitä tädin vähäisestä reaktiosta. Sisarukset päättivät sen sijaan nauttia kauniista päivästä ja menivät heittelemään tennispalloa ulos. Saisipahan täti olla rauhassa lepuuttelemassa päätään.

OspjEif.png

”Tää on liian pieni, otetaan isompi pallo, niin ei tarvitse koko ajan olla nostamassa sitä maasta”, Paimon valitti, kun he eivät olleet kertaakaan saaneet vielä tennispalloa kiinni.

z20TuyS.png

”Älä valita, olet vain niin huono”, Yaqut totesi, mutta ei saanut lopulta itsekään palloa kiinni. Lopulta pojan oli myönnettävä, että isompi pallo voisi olla parempi, jos he haluaisivat ottaa koppeja.

EYMqU9i.png

Valitettavasti isompikaan pallo ei tuntunut helpottavan koppien ottamista ja Yaqut ei voinut olla vastustamatta heittää kovaa siskoaan kohti. Paimon tietysti väisti sen sijaan, että olisi yrittänyt ottaa sen kiinni. Naapurin mieskin päätti puuttua lasten pallopeliin pitämällä pienen nuhtelun Yaqutille. Poika ei tietenkään arvostanut saamaansa saarnaa ja uskalsi jopa kommentoida takaisin.

rCrxSkI.png

Koska Yaqut oli keskittynyt mieheen, Paimon koki saavansa kostonsa ja heitti niin kovaa kuin jaksoi pallon suoraan veljelleen. Yaqut ei ehtinyt tajuta mitään, ennen kuin pallo osui suoraan hänen naamaansa. Se sattui, mutta hän ei itkenyt. Pojat ei itke, varsinkaan pikkusiskojensa edessä.

SwcJmEn.png

”Okei okei, olen pahoillani että kostin. Älä heitä niin kovaa!”

***

***

4KivPQR.png

Illalla kun Kalifa oli toipunut migreenistään, sai nainen ryhtyä heti hoitamaan tukkeutunutta vessanpönttöä. Yaqut oli ystävällisesti jättänyt post-it-lapun siitä. Hän ei huomannut, kuinka muuten oli niin siistiä tai kuinka koko kylppäri haisi puhdistusaineille.

Crb2Gss.png

Hoideltuaan pakolliset kotityöt Kalifa tarkisti ohimennen nukkuvat lapset, että he olivat varmasti sängyissään, ennen kuin alkoi valmistaa ruokaa. Hän söi yksin nauttien hiljaisuudesta. Loput ruuat hän laittoi jääkaappiin odottamaan, kun Yaqutilla ja Paimonilla olisi nälkä.

SRJzGVI.png

Välillä Kalifa koki hieman huonoa omatuntoa siitä, ettei hän antanut lapsille tarpeeksi huomiota. Mutta hän oli vain niin väsynyt ja ahdistunut. Siskon kuolema painoi yhä mieltä, eikä Kalifalla ole ollut oikein missään vaiheessa aikaa surra tämän kuolemaa. Olivathan he läheisiä ja Kalifasta tuntui, että osa hänestä kuoli Shakuyakun mukana.

fEWthE2.png

Lapset olivat jo tottuneet siihen, ettei Kalifasta ollut murheiden kuulijaksi. Ainakaan tämä ei juossut baareissa ja tuonut vieraita miehiä kotiin, niin kuin yhden Yaqutin luokkakaverin äiti teki. Heillä ainakin oli puhtaita vaatteita ja ruokaa.

hAW9ItE.png

Naapurit tietysti löysivät välillä valittamisen aihetta. Milloin se oli kova meteli leikeistä johtuen. Kaatuneet roskatynnyrit, vaikka joku ohikulkija olisi ne voinut myös kaataa tai sitten Yaqutin ja Paimonin näsäviisaat kommentit takaisin heitä toruneille aikuisille.

XlAKau3.png

Kalifa ei aina ymmärtänyt, miksi jotkut edes vaivautuivat tulla valittamaan hänelle. Ei ollut mitään, mitä hän olisi voinut tehdä roskatynnyreille, jotka joku kaatoi koko ajan. Lapset leikkivät ja välillä tuli melua. He sentään leikkivät päivällä, eikä yöllä.

3ccA3u5.png

Ehkä välillä Kalifa yritti muistuttaa lapsia hyvistä tavoista. Ei sotketa toisten omaisuutta, muistetaan kellon ajat, milloin hiljaisuus alkaa ja ollaan kohteliaita. Ei sillä, että niistä hirveästi olisi hyötyä. Mutta hän yritti hoitaa lapsia, siskonsa tähden edes.

dSVpSBX.png

Ainakin Sa’id soitteli välillä ja Yaqut erityisesti tykkäsi jutella enonsa kanssa. Valitettavasti he eivät ehtineet kovin usein tavata, sillä miehen työ vei häntä koko ajan ympäriinsä, mutta ainakin puhelinsoitot piristivät.

8U8RKEv.png

Yleensä niiden puhelinsoittojen jälkeen lapset, erityisesti Yaqut, tuntuivat käyttäytyvän hetken paremmin. Sa’id osasi ehkä puhua lapsille paremmin, kuin Kalifa tai ainakin mies oli kiinnostuneempi heidän elämästä. Se yksinään teki jo ihmeitä.

bS7gvGz.png

Joskus he saattoivat saada innostus piikkejä, jolloin asunnon joka kolkka putsattiin kiiltäväksi. Ei niinkään Kalifan mieliksi, vaan Sa’idille kerrottavaksi, kun he seuraavan kerran puhuisivat puhelimessa. Mies jaksoi kehua ja kannustaa, vaikkei ollut edes nähnyt heidän työntuloksia. Mutta hän luotti heidän sanoihin.

VgH9tdO.png

Lapset kyllä välillä kokeilivat vieläkin Kalifan rajoja. He pomppivat sängyillä niin kovaa kuin pystyivät, mutta täti ei koskaan tullut kyseenalaistamaan heidän touhuja ja torumaan. Varmasti hän kuuli, kuinka sänkyjä testattiin, mutta koskaan ei ovi auennut tai kuulunut huutoa toisesta huoneesta. Vain hiljaisuutta.

***

***

***

***

Jokainen on selvästi vähän hukassa, ei tiedä mitä pitäisi tehdä...

Kommenttia saa jättää :)