20CVGdD.png

***

***

***

***

OTzUuA8.png

Falan nautti talvesta. Sai rakentaa lumiukkoarmeijan tien viereen ja leikkiä lumisotaa serkkujen kanssa. Emi olisi toivonut esikoisensa pukeutuvan lämpimämmin, mutta Falan kieltäytyi pitämästä hanskoja. Rukkaset ja sormikkaat vain ahdistivat, kädet tuntuivat tönköiltä ja oli vaikea tehdä mitään.

sLhVB0Q.png

Sakuraya oli päässyt jo uransa huipulle ja se näkyi viimein myös palkkapussissa. Falan oli aluksi pelännyt isänsä työn opettajana haittaavan hänen koulun käyntiä, tai enemmänkin kavereiden saantia, mutta niin ei onneksi käynyt. Hänellä oli seuraa välituntisin ja joskus kaverit tulivat kyläänkin.

qAo38mM.png

Tietysti Sakuraya halusi lastensa panostavan kouluun jo nuorena, mutta malttoi olla saarnaamatta Falanille siitä, että läksyt pitäisi tehdä ennen leikkejä. Joskus tytöllä oli niin paljon energiaa, ettei kotitehtävien tekemisestä tullut mitään ja Emin oli passitettava esikoinen ulos kuluttamaan energiaansa. Ja vasta sitten se keskittymiskyky riitti laskemiseen ja kaunokirjoitukseen.

h31DyQD.png

Heidän elämänsä meni hyvin eteenpäin. Lapsia oli jo tullut kolme kappaletta, kaksi tyttöä ja yksi poika. Emi oli toivonut neljä lasta ja Sakurayalle se luku kelpasi. Hänen vaimonsa oli jälleen raskaana, neljättä kertaa ja sitten heillä olisi täydellinen perhe. Ei liian iso lapsikatras, jonka hoitamiseen menisi koko päivä.

jQiabAM.png

Kolmessa lapsessa oli jo nyt tarpeeksi puuhaa. Varsinkin vauva ja taaperoaika vaativat paljon huomiota vanhemmilta. Sakuraya toivoi omistavansa silmät takaraivossaankin. Olisi helpompi katsoa, minne Sharrakan suunnistaisi, kun poika kyllästyi leluihin.

UOhK8PE.png

Sakuraya ja Emi olivat onnistuneet jakamaan kotityöt aikalailla tasan keskenään, molemmat kun olivat työssä käyviä, blondin tosin ollessa nyt äitiyslomalla. Kun Falan oli alkanut kasvaa, heikot ruuanlaittotaidot omaavat vanhemmat joutuivat toteamaan keittokirjojen tarpeellisuuden. Kun Sakurayalla oli aikaa, hän opiskeli hieman ruuanlaittoa, jottei juustomakaroneihin ja spagetteihin vielä kyllästyttäisiin.

nRJxBad.png

Emi sai nauttia äitiyslomastaan rauhassa, nyt kun Sakurayan palkkapussi saattoi kattaa suurimman osan menoista. Kulut tosin nousisivat lapsiluvun kasvamisen myötä, varsinkin kun ultrassa Emille kerrottiin mielenkiintoiset uutiset. Yhden sijasta he saisivatkin kolme lasta. Uutisen sisäistäminen vei aikansa, heidän täytyi alkaa suunnittelemaan uutta budjettia.

***

4UKkJHU.png

Asialle ei voinut oikein mitään enää ja vanhempien oli hyväksyttävä saavansa neljän lapsen sijaan kuusi. Eihän se olisi kuin kaksi lasta enemmän. Ehkä Sharrakan saisi veljen tai useammankin veljen. Toisaalta kolmen vauvan, ja sitten taaperon, hoitaminen vaatisi paljon huomiota vanhemmilta. Emin ja Sakurayan olisi tehtävä parhaansa, että perherauha säilyisi talossa kaikesta huolimatta. Ettei kukaan jäisi vailla huomiota.

jbsIvg5.png

Vanhemmat olivat löytäneet harrastuksia ja panostivat myös lastensa harrastuksiin. Joogaamisen sijaan Emi oli ruvennut harrastamaan käsitöitä ja Sakuraya oli saanut entisen kollegan kautta hankittua heille kotiin maalaustelineen sekä savitöitä varten tarvittavat välineet. Kun Emillä oli aikaa, hän teki lautasia ja ruukkuja. Ja möi ne sitten eteenpäin pienellä hinnalla.

MxgDQir.png

Falan oli melko hyvä koulussa, ehkei ihan luokan paras, mutta parhaimpiin kuului kuitenkin. Tietysti hyvästä koulumenestyksestä oli vanhempia kiittäminen. Jos joku tehtävä ei meinannut onnistua, hän sai aina apua kun vain malttoi kysyä.

EEzrPGG.png

Falan oli äitinsä tavoin luova, mutta oli kiinnostunut enemmänkin soittamisesta kuin maalaamisesta. Vanhemmat olivat kustantaneet pianotunnit ja tyttö pyysi synttärilahjaksi omaa viulua tai kitaraa, mielellään tietysti molemmat. Hän halusi päästä koulun esityksiin soittamaan. 

***

***

qC60Ycs.png

Lopulta Emin neljäs, ja viimein, raskaus tuli päätökseen ja perhe toivotti tervetulleeksi kaksi tyttöä ja yhden pojan. Sitten vanhemmat kohtasivat ongelman kehtojen sijainnin takia. Makuuhuoneessa oli tilaa vain yhdelle, mutta pitäisi saada kahden muunkin kehdot lähelle. Taaperot saivat omat huoneet, he jo nukkuivat yön lähes kokonaan.

***

MKFgBCe.png

Perhe selvitteli tilaongelmia, joka vaati yhteistyötä myös vanhempien lasten osalta. Ongelmilla oli aina tapana selvitä, niin tässäkin tapauksessa ja arki pystyi jatkumaan normaalisti. Kolmas lapsi Kamika pääsi isänsä johdolla ottamaan ensiaskeliaan.

PTaJNi2.png

Vanhemmilla oli vähemmän omaa aikaa harrastuksille tai parisuhteelle. Kolmoset olivat vaativia, molemmat vanhemmat joutuivat jäämään vapaalle, jotta ensimmäisistä kuukausista selvittäisiin. Kun töistä ei tarvinnut murehtia, oli vähemmän stressiä, mutta aika oli yhä kortilla. Sakuraya alkoi jo miettiä lastenhoitajan palkkaamisen heille avuksi.

KHFCi03.png

Onneksi Falan ja Sharrakan pystyivät osallistumaan joihinkin kotitöihin, vaikkeivät he sitä kovin mielellään tehneet. Ja Sakuraya mielessään pelkäsi, että Falan saisi vielä Razorun roolin tässä perheessä.

AUrvgxL.png

Varmaan se oli kuitenkin onni, että lapset osasivat ilmaista oman mielipiteensä ääneen. Heille uskalsi antaa tehtäviä, kunnes tuli pyyntö tai valitus, ettei aikaa riittänyt enää omiin juttuihin. Falan halusi harjoitella soittoläksyjään, Sharrakan puolestaan yritti katsoa televisiota siskonsa soittoharjoituksista huolimatta.

***

pi3mMqe.png

Kamika sai yleensä touhuta yksin päivät. Emi yritti tietysti vahtia taaperoa, ettei tämä söisi väriliituja tai tunkisi niitä nenäänsä. Tyttö osasi olla vikkelä liikkeistään ja vanhemmat olivat jo kerran saaneet onkia väriliitua tytön nenästä. Jos vanhemmat sisarukset olivat huoneessa, heidän tehtävänä oli katsoa samalla, ettei mitään pahaa ehtisi tapahtua.

e4s3xs2.png

Falan ja Sharrakan saivat seuraa myös toisistaan. Sakuraya oli päättänyt panostaa lastensa sisarussuhteisiin, hän halusi ylipäätänsä perheeseen avoimet välit, jossa jokainen uskalsi ilmaista mielipiteensä. Vielä kun se jatkossakin sujuisi hyvin, mutta teini-ikä pelotti brunettea. Kaikki se murrosikä ja rajojen koettelemiset.

BV7EGpR.png

Sharrakanin oli ollut vaikeampi löytää mieleistä harrastustaan, mutta lopulta luokan luontoretkellä poika oli tutustunut hyönteisiin. Sakuraya oli joutunut kotona tenttiin eri hyönteislajeista, ennen kuin poika oli syöksynyt ulos pyydystämään eri ötököitä. Selvästi luonto kiinnosti, Sakuraya pohti, mahtaisiko Sharrakan innostua myös istutuksista.

***

***

DMMLIZU.png

Sharrakan kiinnostus ötökkäkuntaa kasvoi, paljon äitinsä harmiksi, ja oli saanut vanhempansa hankkimaan kirjoja aihetta koskien. Hän oli saanut perhosille, hämähäkeille ja koppakuoriaisille oman säilytysastian, johon hän keräsi jokaisen lajin edustajan. Emi ei innostunut ajatuksesta säilyttää ötököitä sisällä, olivat ne kuoleita tai eivät.

GU1CD1y.png

Onneksi ötökkä kiinnostus ei vaikuttanut pojan sosiaalisiin taitoihin ja kavereita piisasi jopa koulun ulkopuolella. Kaikilla lapsilla oli kavereita koulussa, vaikkeivat ne mitään laajoja kaveripiirejä olleetkaan, ja seuraa sai myös vapaa-ajalle.

***

csSt14J.png

Emi oli edennyt myös urallaan huipulle, mutta se oli myös alkanut vaatia veronsa naiselta. Hänellä ei enää ollut kunnolla energiaa tanssia monta tuntia mitä epämukavimmissa kengissä tai vaatteissa. Polvetkin olivat alkaneet oireilla viime aikoina, joten nainen oli alkanut aina ohimennen selailla työpaikka ilmoituksia.

BRAfrdB.png

Myös Sakuraya oli alkanut pohtia uranvaihdosta, kun nykyiset työt eivät oikein tarjonneet haasteita enää. Toisaalta hänellä ja Emillä oli lyhyemmät viikot, mikä edesauttoi taaperoiden hoitamisessa. Mutta pian hekin aloittaisivat koulun, jolloin vanhemmilla olisi enemmän aikaa itselleen.

MIWY6XM.png

Sakuraya rakasti kaikkia lapsiaan, hän nautti joka hetkestä heidän kanssaan, mutta silti hän odotti aikaa, jolloin kolmosetkin osaisivat itse huolehtia enemmän omista tarpeistaan. Taaperotkin olivat kyllä suloisia, mutta silloin kun känkkäränkkä iski, niin kaikki oli lähes mahdotonta. Ja voi sitä huutamisen määrää. Kun yksi aloitti itkemisen, loput seurasivat perässä.

IsbKVED.png

Emi ja Sakuraya yrittivät silti parhaansa opettaa nuorimmaisiaan kävelemään ja puhumaan. Samalla piti myös huomioida muita lapsia ja ylläpitää taloutta. Emi oli pohtinut aikatauluttavansa koko elämän, mutta tiesi sen olevan mahdotonta. Ei hän nyt niin järjestelmällinen henkilö ollut.

0V3snAX.png

Kun vanhemmat keskittyivät johonkin muuhun tai johon kuhun toiseen, niin muut lapset saivat viihdyttää itse itseään tai toisiaan. Taaperot yleensä päätyivät vain jokeltelemaan itsekseen, ellei heitä ohjattu puuhapöydän tai lelulaatikon ääreen. Tiedä sitten mistä johtui, etteivät he osanneet itse keksiä tekemistä.

cvUyD1c.png

Falan oli saanut toivomansa viulun synttärilahjaksi ja piano siirtyi Kamikan käyttöön. Molemmat tytöt olivat innostuneet musiikista ja halusivat soittaa. Pianolla oli helpompi aloittaa ja Falan puolestaan halusi enemmän haastaa itseään.

N1pbNDl.png

Koska Falan oli nyt teini-ikäinen, sai tyttö enemmän vastuutakin. Kun vanhemmilla oli kädet täynnä kolmosten kanssa, Falan sai luvan auttaa. Koska lettipää piti musiikista, oli tyttö päättänyt opettaa lastenlauluja nuoremmille sisaruksilleen. Saisivat taaperotkin jotain hyödyllisempää tekemistä kuin nallenhakkaamista.

***

***

l6gtoz4.png

Joskus perheen talossa oli kunnon hälinä päällä, kun serkkutytöt tulivat käymään. Emin oli vaikea ymmärtää, miksi yläkerrassa oli pakko leikkiä rosvoa ja poliisia, kun ulkona olisi ollut enemmän tilaa sekä aurinkoinen sää.

y8L3JHT.png

Tai sitten yläkerran terassi oli toinen paikka, mihin lasten oli pakko ahtautua leikkimään. Siinä vaiheessa kun ikkunat rupesivat helisemään kaikesta juoksemisesta ja hyppimisestä, oli vanhempien ajettava lapset ulos leikkimään.

XPdhiWi.png

Onneksi illat olivat yleensä rauhallisia. Kolmoset touhusivat palikoiden kanssa ja vanhemmat auttoivat vanhempia lapsia joko läksyissä tai sitten heidän harrastustensa parissa. 

***

***

***

***

Kas näin! Lapsiluku kasvoikin ihan kivasti, mutta tällä kertaa pysyn itsekin paremmin perillä, kuka kukin on :p 

Kiitokset edellisen osan kommenteista :)