Wt7AP3J.png

"Elämällä on hassu ominaisuus: Jos sinulle kelpaa vain paras, niin hyvin usein myös saat parasta" -W. Somerset Maugham

***

***

***

***

f46wXGy.png

Edda mökötti huoneessaan ja leikki raivoisasti nukkekodillaan. Hän oli vihainen. Vihainen äidille, Rouva Sawadalle, Tatsuille, Yoshille, kaikille. Kaikki olivat pitäneet salassa totuuden hänen isästään. Isä, jonka puuttumisen takia Eddaa on kiusattu koulussa.

1xTkECJ.png

Edda oli monesti kysynyt äidiltään isästä, mutta Arba oli aina valehdellut. Kertonut, ettei isä ole mukana kuvioissa. Aivan kuin hän olisi kuollut, asia josta ei puhuttu, ellei Edda halunnut saada äitiään pahalle tuulelle. Tosin Tatsuin muutettua taloon äiti oli ollut enemmän kärttyisä kuin ennen ja nyt Edda tiesi syynkin sille.

loQms86.png

Toisaalta Edda ymmärsi ehkä ihan hieman lapsen aivoillaan äitiään. Tatsuin pelkkä ulkoinen habitus aiheutti kulmienkohottelua. Luurankomies, joka makasi sohvalla päivät pitkät. Katsoisi edes televisiota, mutta ei. Edda oli jo sen verran vanha, että hän tiesi Tatsuin käyttäneen huumeita. Ja että huumeet olivat pahasta.

jjZKCE2.png

Vaikka Edda oli aina halunnut isää, joka kantaisi häntä reppuselässä, hemmottelisi kuin prinsessaa, ei hän haluaisi esitellä Tatsuita isänään luokkatovereilleen. Mieluummin hän otti kiusaamiset isättömänä lapsensa kuin narkkarin lapsena.

***

***

KiYiRgb.png

Arba oli lähdössä parin päivän työmatkalle ja koska rouva Sawada oli viimein muuttanut hoivakotiin, oli Yoshi pyydetty Eddaa vahtimaan. Arba ei luottanut Tatsuihin, eikä hän halunnut muutenkaan jättää Eddaa Tatsuin kanssa kahdestaan. Ties vaikka mies saattaisi puhua ohi suunsa jotain sopimatonta, vaikkei Arba tiennyt tyttärensä jo saaneen selville Tatsuin olevan hänen biologinen isänsä.

o6yxIsF.png

Edda ja Yoshi katselivat hetken ajan pihalla Arban perään. Vaikka tyttö olikin niiden katastrofaalisten illallisten jälkeen kiukutellut äidilleen lähes koko ajan, ei Edda pitänyt yhtään siitä, että Arba oli poissa kotoa yöt. Hän olisi myös Yoshin kanssa kahden ensimmäistä kertaan. Tatsuita ei voitu laskea, mies oli maatunut sohvalle.

GO0H2CO.png

Edda oli menossa sisälle, kun Yoshi ehdotti heidän menevän kävelylle. Niin kaunis ilma ja kaikkea. Edda oli aluksi vastahakoinen, mutta kun Yoshi ehdotti puistoon menemistä ja karkkien ostamista, oli tyttö valmis lähtemään.

YOeRByc.png

Tosin ensin piti myös varmistaa, että Yoshi ostaisi karkkien lisäksi jäätelöäkin, kun oli niin lämmin kelikin.

”No, miksei. Kunhan ei kerrota Arballe, hän tuskin ilahtuisi meidän syöneen vain herkkuja. Tosin voidaanhan me käydä myös jossain ravintolassa syömässä”, Yoshi ehdotti.

”Hampparipaikkaan”, Edda sanoi ja katsoi haastavana Yoshia. Hän ei aikonut olla helppo lapsi enää kellekään.

”Hamppareille siis”.

***

Uc9LK8h.png

Kaksikko kävi syömässä, sitten kaupassa ostamassa vähän iltapurtavaa. Yoshin onneksi Edda oli syönyt itsensä sen verran täyteen, ettei tyttö enää halunnutkaan niin paljon herkkuja, kuin mitä aluksi. Eikä Edda jaksanut valittaakaan mistään, hamppari oli hyvää ja Yoshi rento mies. Ja puistossa on aina hauskaa.

LcSNRoD.png

Yoshi jäi penkeille polttelemaan tupakkaa ja rauhoittelemaan hermojaan. Hän ei osannut olla lasten kanssa ja hän jo tiesi, että Eddalla oli narut, mistä vedellä. Yoshilla ei ollut mitään valtaa. Ja Arba oli varoittanut olla antamasta periksi Eddalle…

0ldg8tM.png

Eddan mökötys oli epäonnistunut eikä tyttö jaksanut ainakaan sillä hetkellä vihoitella maailmalle. Arba jaksoi enää harvoin viedä tytärtään minnekään, joten edes puistossa käynti tuntui juhlalta.

PT8yGnf.png

Eikä Yoshilla ollut mikään kiire siivoamaan, tekemään ruokaa tai töitä. Mies poltteli rauhassa tupakkaansa, jutteli toisten lasten vanhemmille ja seurasi Eddaa katseellaan. Välillä hän kaivoi kameraa taskustaan ja otti joitakin tilanne kuvia. Ja Edda sai rauhassa temmeltää telineeltä toiselle.

***

m63dj0i.png

Puistossa oli hauskaa, herkkuja oli kaapissa ja Edda leikki tyytyväisenä nukkekodillaan. Yoshi teki jotain, taisi piirrellä vihkoonsa jotain luonnoksia ja Tatsui teki mitä aina, löhösi sohvalla. Edda ei muista enää edes, milloin oli nähnyt miehen nostavan takamuksensa ylös. Sohva ja telkkari olivat aina varattu.

5UqTlyd.png

Tyttö hätkähti ajatuksistaan, kun kuului pieni koputus ennen kuin verhot heilahteli merkiksi siitä, että joku asteli hänen huoneeseensa. Edda väisti hieman sivummalle, kun Yoshi asettui hänen viereensä istumaan. Kaksikko oli hiljaa, tyttö heilutteli nukkejaan käsissään.

sUio6yZ.png

Pian Yoshi otti ylimääräisen nuken ja alkoi leikkiä yhdessä Eddan kanssa, mistä tyttö meni aluksi hämilleen. Siitä oli aikaa, kun joku oli leikkinyt hänen kanssaan.

”Hei, Edda. Mitäs sanoisit siihen, jos kosisin äitiäsi?” Yoshi kysyi rauhallisella äänellä.

GWDvcHF.png

Edda pysähtyi kokonaan. Kosisi? Saisiko Edda isäpuolen? Olisiko se hyvä vai huono juttu?

FTDl0jH.png

”Tulisiko susta silloin mun isäpuoli? Alkaisitko silloin säkin komentelemaan? Riittää että äiti huutaa?” Edda kysyi ja tunsi Yoshin katsovan häneen.

”No… Kai minusta tulee sinun isäpuolesi, mutta näyttää kyllä siltä, että Arba osaa yksinään pitää komentoa yllä. Tuskin hän siihen minun apua tarvitsee”, mies vastasi ja Edda hyräili tyytyväisenä.

VmN4pz1.png

”Entä muuttaisitko sä silloin tänne? Mitä tapahtuis is-… Tatsuille?” Edda jatkoi kysymysten esittämistä samalla kuin leikkikin jatkui. Yoshi heilutteli nukkea ja Edda näki sivusilmällään miehen hymyilevän.

”Ajattelin että voitaisiin muuttaa vähän mukavammalle alueelle, omakotitaloon”.

tI4YLeR.png

”Millaiseen? Saanko oman huoneen? Kunnollisen, missä on ovi ja missä mahtuu seistä suorassa?”

”Ajattelin semmoista isoa taloa, isompi kuin tämä. Siellä olisi kunnon huone sinullekin. Mitä Tatsuihin tulee… En aio ottaa mitään osaa asiaa, se on hänen ja Arban välinen asia selvittää, mitä tekevät”, Yoshi kertoi ja Edda oli hetken hiljaa, kunnes nyökkäili tyytyväisenä:

”Jos saan oman huoneen, etkä ala pomottaa, niin ehkä te sit voitte mennä naimisiin”.

yosm1oy.png

Tatsui istui sohvalla hiljaa. Hän tiesi, että peli oli lähes menetetty. Arba muuttaisi yhteen toisen miehen kanssa, eikä Tatsuilla olisi mitään mahdollisuuksia saada entisen heilansa takaisin. Arba oli tehnyt sen selväksi ja mitä hän oli juuri kuunnellut oven takaa Yoshin ja Eddan keskustelua, Tatsui vain tiesi. Hän tiesi, ettei kukaan kaipaisi häntä, ettei hänellä olisi mitään virkaa tässä maailmassa.

***

***

JGHa4Zy.png

Yoshi kosi lopulta Arbaa, joka lähes itki onnesta. He joutuivat ottamaan pankista lainaa saadakseen unelmiensa talon, mutta se oli kaiken vaivan arvoista. He muuttivat Tsukimuran lähiöön, missä Arba oli kasvanut lapsuutensa. Oli nostalgista palata tuttuun ympäristöön, kauas keskustan saasteista.

MfzwrxK.png

Edda sai haluamansa huoneen. Se oli tarpeeksi tilava ja ennen kaikkea siinä oli ovi. Tyttö otti äitinsä kanssa yhteen siitä, saisiko hän tietokoneen huoneeseensa ja Arba antoi periksi, kun hänen rakas avomiehensä sai naisen pään kääntymään. Jos Eddan koulu menisi huonompaan suuntaan, kone lähtisi. Se sopimus kävi kaikille.

2QZBGE4.png

Arba oli onnellinen uudesta kodistaan. Toki töihin oli pidempi matka, mutta onneksi joitakin hommia pystyi tekemään kotoaan käsin. Yoshilla oli oma maalaushuone talossa, Arba sai kunnon makuuhuoneen, saunan ja takkahuoneen. Toki talossa oli enemmän siivottavaa, mutta oli se myös kodikkaampi kuin vanha kämppä.

D61j7Qp.png

Ja tietysti Arban onnea lisäsi kunnon kihlasormus sormessa.

***

***

xEfR4et.png

Vuodet vierivät, Edda kasvoi teiniksi, saavutti murrosiän ja tappelut äidin kanssa lisääntyivät. Yoshin kanssa tyttö tuli jotenkuten toimeen, sillä mies yritti pysyä ulkopuolisena äidin ja tytön välisissä riidoissa. Tavallaan Edda oli tyytyväinen elämäänsä, kunnon koti, uusi koulu mistä hän oli saanut kavereita. Yoshikin oli ihan kunnon tyyppi, hänelle pystyi puhumaan asioista. Mies ei ottanut riitoihin osaa, jolloin hän pystyi ottamaan objektiivisen kannan, mikä yleensä rauhoittikin tilanteet.

lcLbqvV.png

Arba oli siirtynyt lähes kokonaan etätöihin huomattuaan olevansa raskaana. Edda ei tiennyt, miten suhtautua asiaan. Hän oli vihainen, katkera, mutta toisaalta uuden vauvan myötä Arba ei ehkä keskittyisi niin paljon nipottamaan esikoiselleen.

1Xf8Som.png

Edda otti kaiken ilon irti teinivuosistaan. Riitelyä äidin kanssa ja sen lisäksi karkailua kavereiden kanssa. Edda halusi kapinoida, hän oli vieläkin katkera äidilleen siitä, ettei tämä ole vieläkään kertonut totuutta Tatsuista, vaikkei Eddakaan ole paljastanut tietävänsä isänsä henkilöllisyyden.

HURvpGi.png

Tosin karkureissuilla oli aina se huono puoli, että Arba oli vihaisena vastassa ja voi sitä huudon määrää. Edda oli varma, että hän kuuroutuisi ennen kolmekymppisiään, jos edes eläisi sinne asti. Arba teki asioista niin hankalia, tai sitten se johtui vain raskaudesta.

at2OuYY.png

”Oot säkin paraskin puhumaan. Ite oot piilotellut totuutta mun isästä, joka varmaan tälläkin hetkellä makaa sohvalla”, Edda huusi vihaisena kyllästyttyään kuuntelemaan sitä samaa saarnaa kymmenettä kertaa. Arba hätkähti selvästi ja meni hetkeksi jopa sanattomaksi. Edda jo luuli saaneensa yliotteen äidistään, kerrankin.

K76WnTw.png

”En tiedä, mistä olet tuon kuullut, mutta se ei liity tähän mitenkään. Joten ole hyvä ja raahaa perseesi huoneeseesi. Voit olla varma, että tietokone lentää huomenna ikkunasta ulos”, Arba ärähti ja lähti kipuamaan rappusia yläkertaa. Edda näytti vielä äitinsä selälle keskisormea, ennen kuin meni huoneeseensa paiskaten oven perässään.

eZreVc8.png

Arba tunsi itsensä vanhaksi ja väsyneeksi päästessään sänkyynsä. Yoshi luki jotain taidekirjaa ja vilkaisi kysyvänä avovaimoaan. Arba vain huokaisi pudisti päätään, kyllä toinen oli kuullut taas yhden tappelun, ei sitä tarvitse kysellä ja udella.

”Miten asiat meni näin hankalaksi?”

”No, tiedät itsekin, että totuuden kertominen aikaisemmin olisi ollut parempi… Mutta kyllä Edda rauhoittuu, kun hän kasvaa vanhemmaksi, niin hän varmasti ymmärtää, että halusit hänen parastaan”, Yoshi kertoi, mutta vastaukseksi hän sai vain epämääräistä mutinaa.

***

***

V5QOmWw.png

Arba päätti jutella Tatsuin kanssa viimeinkin kunnolla asiat läpi, kerran kun Eddakin tiesi totuuden. Mies oli jäänyt asumaan Arban vanhaan asuntoon alivuokralaisena, vaikkei hän juuri kyennyt maksamaan vuokraansa. Ei hän silti kyennyt heittää Tatsuita pois ja maksoi välillä tämän osuuksia vuokrasta.

ou5ct30.png

Arba tunsi olonsa hermostuneemmaksi. Raskaana ollessaan hän oli alkanut kiihtyä helpommin asioista ja Tatsui kyllä osasi provosoida häntä kunnolla. Toisekseen Arba ei myöskään tiennyt, missä kunnossa mies oli. Hän kuuli niin harvoin yhtään mitään exästään.

2FcjTDv.png

Arba avasi oven omalla vara-avaimellaan ja astui sisään. Häntä vastassa oli karmea haju ja oksennus nousi heti kurkkuun.

”Jestas Tatsui, voisit vähän tuulettaa täällä”.

CA7Uzxz.png

Vastausta ei kuulunut, mutta Arba näki tutut jalat peremmällä olohuoneessa. Hitaasti Arba lähestyi miestä, kutsuen välillä tätä nimeltä. Pöydillä hän näki tyhjiä olut- ja viinapulloja, jopa pari neulaa sekä paljon tupakan tumppeja. Ilma ei todella ollut terveellinen raskaana olevalle naiselle, päähän siellä tuli kipeäksi.

3nZrHGN.png

”Tatsui? Hei, kuuletko, aika nousta ylös… Tatsui? Voi luoja…”.

***

***

***

Totuuden hetki käsillä. Varsinainen pelikone vietiin huoltoon ja uusi pitäisi tulla sisälle, vanha kovalevy siirretään uuteen, mutta nyt jännittää, miten sims lähtee pyörimään. Toivottavasti kaikki sujuu ilman ongelmia :)

Kommenttia tästä osasta?