uJxRGa7.png

***

***

***

***

7HCbUZt.png

Perheateriat olivat muuttuneet viimeaikoina hieman kireiksi. Vanhemmat halusivat lastensa panostavan kouluun, niin kuin varmasti suurin osa vanhemmista halusivat. Ja koska sekä Edda että Iwao olivat käyneet yliopiston, tuntui heistä turhauttavalta, että heidän esikoisensa ei edes harkinnut sinne menoa.

XbXuTcs.png

”Ishilly-kulta, voisit edes harkita asiaa”, Edda yritti ties monettako kertaa saada tytärtään hakemaan stipendiä tai katsovan vaihtoehtoisia yliopistoja. Kyllä Edda tiesi, että menestyvän uran saisi ilman yliopistoa, hyvänä esimerkkinä oli Esra, mutta nainen vähän epäili, ettei sihteerinä kovin korkealle pötkittäisi.

PqorYPi.png

”Uskokaa jo, minulla on hyvä työ, saan hyvää palkkaa, joka tietysti nousee kun alan kokopäiväiseksi työntekijäksi”, Ishilly sanoi ja tytön silmät loistivat hänen vain ajatellessa Meydania. Edda kyllä huomasi tyttärensä haaveksuvan katseen ja alkoi pohtia tarkemmin, millaisesta työpaikasta oli kyse.

ZP9JXeI.png

”Mikä se yritys edes on? Et ole kertonut mitään työpaikasta. Eihän se ole mitään laitonta, Ishilly, minä vannon jos olet mennyt sotkeutumaan johonkin hämäräperäiseen, niin…”, Eddan uhkaus ei saanut loppua, kun tyttö päästi turhautuneen huokauksen isänsä toiselta puolelta.

LntEcx4.png

”Ei ole, ihan tavallinen yritys se on usko jo!”

”No mikä siinä on sitten niin salaista?” Shalulia puuttui keskusteluun. Ei häntä varsinaisesti kiinnostanut siskonsa työasiat, mutta häntä alkoi jo ärsyttää jatkuva tivaaminen ja salailu.

NBFw4eF.png

”Olisin toivonut ravintolalle jatkajaa, mutta näyttää siltä, että joudun myymään sen kaupungille”, Iwao keskeytti vaihtaen aihetta hieman sivummalle ja Ishilly pyöräytti silmiään.

”Älä huoli isä, minä voin ottaa sen homman vastuulle”, Shalulia hihkaisi.

XXC4Yql.png

”Teen vain pieniä muutoksia sinne, mutta siitä tulee varmasti vielä suositumpi kuin mitä se nyt jo on. Ja Ithnan saa paikan huoltomiehenä”, Shalulia iloitsi, eikä välittänyt veljensä tuhahduksesta.

4Dgso72.png

Iwao alkoi huolestua ravintolansa kohtalosta. Shalulialla oli kyllä tarmoa ja varmasti taitoa, mutta tyttö osasi olla myös eloisampi kuin rauhallinen isosiskonsa. Iwao ei ollut varma, olisiko hänen keskimmäisestä lapsesta ravintolan pitäjäksi.

”No, ehkä sinun kannattaisi kokeilla työskennellä siellä ensin”, Edda ehdotti, itsekin hieman yllättyneenä tyttärensä innostuksesta. Ishilly puolestaan oli vain iloinen, ettei häntä enää ahdisteltaisiin ravintolan suhteen.

grb1jOM.png

Kun lautaset oli saatu tyhjäksi ja kaksi nuorimmaista siirtynyt omiin puuhiin, halusivat vanhemmat vielä keskustella esikoisensa työasioita. Heitä molempia epäilytti suuresti, miksei Ishilly voinut kertoa työpaikastaan ja miten hän oli yhtäkkiä saanut kyseisen paikan.

ItFjsNy.png

”Minä saan vielä harmaita hiuksia tuon tytön kanssa”, Edda mutisi laittaessaan astioita tiskiin. Nainen ei kuunnellut miehensä mutinoita siitä, että ne harmaat hiukset tulisivat joka tapauksessa.

***

7OFbWGn.png

Edda ei aikonut luovuttaa tyttärensä opiskeluiden suhteen.

”Sinulla on kaksi muutakin lasta, mikset voi kiusata heitä?!”

”Voi kuule, kyllä minä kiusaan, kun sen aika tulee”.

9cMoG91.png

”Ihan oikeasti äiti, olen päätökseni tehnyt”, Ishilly sanoi ja Edda katseli tytärtään epäileväisesti. Ei hän tietenkään voinut pakottaa toista menemään yliopistoon, jollei tämä tahtonut, mutta sitä ei äiti voinut hyväksyä, että Ishilly hylkäsi pelkän ajatuksen edes miettimättä sitä.

Mtj16xU.png

”Hyvä on, hyvä on… No, kerros vähän siitä työpaikasta”, Edda luovutti ja Ishilly huokaisi turhautuneena, ennen kuin poistui omaan huoneeseensa.

***

***

urO2SvW.png

Iwao auttoi vaimoaan puutarhan hoidossa, ennen kuin lähti Shalulian kanssa töihin. Eddan nivelet ja selkä olivat alkaneet kipuilla ja välillä oli päiviä, että liikkuminen tuotti hirmuista tuskaa. Pihatöitäkin varten oli palkattu puutarhuri, mutta sekin ronttimus tuli juuri silloin, kun kasvit oli vasta pelastettu varmalta kuolemalta.

***

qGdmzs7.png

Shalulia oli yllättävän hyvä asiakaspalvelussa. Tytön reipas asenne ja aito hymy olivat vakuuttavia, ja tyttö jopa onnistui parin vaikeamman asiakkaan vakuuttamisessa paremmin kuin isänsä. Iwao alkoi sittenkin uskoa, että ravintola pysyisi perheen käsissä.

***

J2RWtF8.png

Sillä välin kotona Edda nautti hiljaisuudesta. Ithnan oli joko lukemassa tai koirien kanssa ulkona ja Ishilly oli… Töissä viikonloppunakin.

***

***

PwlDMyr.png

Ishilly työskenteli ahkerasti. Hän oli jo oppinut tarpeeksi, mitä voi toiselta oppia ja loput tulisi myöhemmin kokemuksen myötä. Teini oli puhunut työnantajansa kanssa tulevaisuudesta, enemmän kuin omien vanhempiensa, ja hän todellakin halusi jatkaa sihteerinä olemista.

VUwAiHD.png

Olihan työ välillä tylsää, mutta mieluummin teini jäisi siihen hommaan, kuin lähtisi luennoille tylsistymään. Sitä paitsi Meydan ei olisi yliopistossa, eikä hän varmasti saisi muualta yhtä antoisaa työpaikkaa.

xWTrU2b.png

Meydanin alaisuudessa tuli tiettyjä etuja. Hän saisi jopa muuttaa kartanoon asumaan, jos halusi. Myös miehen huomio suljettujen ovien takana oli kaiken sen ruudun tuijottelun arvoista. Ei, hän ei varmasti koskaan saisi Meydanin kaltaista työnantajaa.

aWpLJpA.png

Ishilly ei tiennyt, voisiko hän kutsua sitä rakkaudeksi, mutta jonkinlaista ihastusta ja intohimoa hän tunsi vanhempaa miestä kohti. Tällä oli valtaa ja rahaa sekä mainetta, mutta silti mies valitsi hänet, tavallisen tytöntyllerön puistonpenkiltä mököttämästä.

nX71l5h.png

”Huomenna olisi ne avajaiset, haluan sinut mukaan. Toivottavasti hankkimani mekko sopii sinulle”, mies kuiskasi ja Ishilly teki kaikkensa, ettei kiljuisi jännityksestä. Ei, hän ei varmastikaan ihan helposti pääsisi seurapiirijuhliin, jos olisi jossain toisessa paikassa töissä.

***

***

Ki8qSQD.png

Ishilly rakasti mekkoa, vaikka vilkuillessaan muita vieraita hän tunsi olonsa ylipukeutuneeksi. Meydan kuitenkin vakuutti hänen olevan juuri sopiva ja kehui vielä kauniiksikin.

”Yksikään taideteos ei tule vastaamaan sinulle”.

”… Tämähän on nykytaidetta… Sellaista, josta kukaan ei ymmärrä mitään ensisilmäyksellä”.

o1x3OWw.png

Kaksikko astui sisälle ja Ishilly saattoi heti huomata joidenkin vieraiden luovan häneen kummeksuvia ja uteliaita katseita. Meydan ei tuntunut niistä välittävän, mutta Ishilly kyllä tunsi katseita joka suunnalta.

oATQoA5.png

Keskittyminen oli vaikeaa, mutta pikku hiljaa Ishilly pystyi nauttimaan taiteesta. Siis sen minkä hän niistä ymmärsi. Meydania näytti välillä huvittavan teinin kärkkäät kommentit taiteesta, vaikka lähellä olijat saattoivatkin luoda hieman paheksuvia katseita.

37Qxg8a.png

Selvästikään ilta ei päättynyt siihen, sillä brunette halusi viedä Ishillyn kiitokseksi syömään hienoon ravintolaan.

”Nyt minä ainakin olen ylipukeutunut”, tyttö naurahti nähdessään joidenkin asiakkaiden vaatetuksen.

GvzBdR8.png

”Kiitos tästä mukavasta illasta, yleensä avajaiset ovat jäykkiä ja muodollisia, mutta sinun pienet huomautukset tekivät niistä paljon nautittavampia”, Meydan leperteli ja Ishilly tunsi hymyn kohoavan huulilleen kaikesta imelyydestä huolimatta.

***

***

FqWK1pd.png

Vanhemmat eivät olleet tietenkään mielissään siitä, kun saivat lukea lehdestä Yhtiön omistajan tulleen avajaisiin nuoren tytön kanssa. Herralla kun ei tiettävästi tyttöä ollut, joten ihmiset olivat alkaneet arvaille, mitä teini oli herra Hashiyamalle. Iwao tunsi ahdistusta ja pelkoa. Ishilly ei suostunut puhumaan asiasta heille, eivätkä vanhemmat tienneet, oliko esikoinen itse tietoinen, mihin oli päänsä pistänyt.

fw5l1ZK.png

Eddalla oli tyttärensä lisäksi muitakin huolia. Sairastelu ja kivut olivat alkaneet verottaa enemmän naisen töitä, eikä hän pystynyt vastaanottamaan niin monta asiakasta kuin ennen. Hän oli joutunut ohjaamaan joitakin asiakkaita kollegoilleen, eikä Edda pitänyt siitä yhtään. Hän ei halunnut myöntää itselleen vielä olevansa työkyvytön.

Zot7ZZb.png

Ishilly oli onnistunut kiskomaan siskonsa huoneeseensa purkaakseen sydäntään. He eivät Shalulian kanssa kovinkaan usein jakaneet ongelmiaan ja murheita, vaikkei heillä huonoja välejä ollutkaan. Mutta Ishilly myös tiesi, ettei Shalulia mennyt lavertelemaan toisten asioita muille.

l5alf2N.png

”Luit varmaan lehdestä, kuinka olin pomoni kanssa niissä avajaisissa?”

”Joo, oletko joku edustusvaimo sille tyypille?”

”Ei tyyppi, Meydan”.

2zxeODI.png

”Oho, sitähän ollaan jo pitkällä, kun etunimellä kutsutaan”, Shalulia myhäili, kun sisko pyöritteli päätään hänelle.

”Oikeasti, mikä sun suhde on Meydaniin? Tuskin pelkkä sihteeri, uskollinen alamainen joka vapaa-ajallaan osallistuu kermaperseiden pirkeisiin?” Shalulia jatkoi ja sai jo vastaukseksi naurahduksen.

xIyJIgB.png

”Totta. Me tavallaan ollaan yhdessä”, Ishilly paljasti ja Shalulia luuli hetken toisen vain vitsailevan. Kun hiljaisuus jatkui nuorempi tytöistä tiesi toisen puhuvan totta.

”Voi luoja! Tiedätkö mikä haloo siitä syntyy, jos muutkin saa tietää? Ei odota, nehän sai jo tietää!” Shalulia lähes huusi turhautuneena. Ishilly lupaili kuitenkin kaiken olevan hallinnassa, ettei olisi mitään syytä huoleen.

”Kunhan pidät suus kiinni”.

WmI9nLh.png

Shalulia ei voinut uskoa siskoaan. Seurustella nyt heidän isänsä ikäiseen mieheen. Sehän oli tavallaan kuin seurusteli isän kanssa.

Ja Ishillyn tässä pitäisi olla vanhin. Shalulia ajatteli turhautuneena.

8IXCRa6.png

Mutta ei tyttö kuitenkaan mennyt lavertelemaan vanhemmilleen, tai muillekaan. Ei edes päiväkirjalleen, joskaan ei sellaista edes omistanut. Hän mieluummin oli olevinaan, ettei tiennyt mitään koko asiasta. Niin oli parempi. Hän ei murehtisi siskostaan, vaan tämä saisi huolehtia itse itsestään. Ishilly oli kohta aikuinen ja oman soppansa keittänyt.

wa36B1F.png

Mutta jos Ishilly kuvitteli pääsevänsä vanhempiensa uutta kysymystulvaa karkuun, hän oli niin väärässä. Iwao erityisesti oli huolissaan tyttärensä ja tämän pomon suhteesta, mutta Ishilly lateli pieniä valkoisia valheitaan surutta.

”Olin vain sihteerinä tai assistenttina siellä, ihan virallinen suhde meillä on. Älä huoli”.

m29dOnJ.png

Vanhempia ehkä oli helppo huijata, mutta olohuoneessa lukeva Ithnan oli kuullut valheiden läpi totuuden.

”Oot niin kuollut, kun ne saa tietää”.

”Sit kun ne saa tietää, ne ei voi tehdä mitään”, Ishilly vastasi veljellään alkaessaan katsomaan televisiota. Se oli totta, kohta koulu olisi ohi ja hän voisi virallisesti alkaa huolehtia itse itsestään.

***

***

***

Ja tällaista tällä kertaa. Kiitos edelliseen osaan tulleista kommenteista :) Yritän tässä kirjoitella osia valmiiksi ja selvitä lagailevasta pelistä (jälleen... -.-) Ja lopuksi:

nimet%C3%B6n.jpg

wtf?!