xAaOixC.png

***

***

***

***

zRtq8rL.png

Syksy oli vielä lämmin, aurinko paistoi kirkkaana taivaalla. Tulevasta sadekaudesta ei ollut vielä tietoakaan.

SrcdSt5.png

Edda istui kahden parhaan kaverinsa, Wakin ja Erumon kanssa rannalla ilman huolen häivää. He pitivät hauskaa, juttelivat ja nauroivat, vaikka tuleviin kokeisiin olisi pitänyt lukea. Vanhemmat repisivät taas hiuksia päästä, opettajat yrittivät keksiä uusia uhkauksia saadakseen oppilaitaan opiskelemaan. Mutta tytöt elivät oman päänsä mukaan.

5Ak54s8.png

Waki oli blondi, ehkä kaikkein villin ja uhkarohkein kolmikosta. Tytön sai suostuteltua mihin vain ja välillä Edda oli kateellinen, miten hyvin toinen sai otettua ilon irti elämästään. Porkkanapäinen Erumo oli kolmikon rauhallisin, aivot. Se, joka juoksi villiintyneiden ystäviensä perässä estäen näitä tekemästä kaikkein typerimpiä temppuja.

MtvU3X3.png

Tosin ei Erumokaan mikään puhdas pulmunen ollut, vain rauhallisin siitä kolmikosta. Edda arvosti ystäviään, he olivat ehkä parasta, mitä muuton myötä oli hänelle tapahtunut. Heidän avulla Edda jaksoi päivästä toiseen, äitinsä mielialavaihteluista ja koulusta.

s1Gft21.png

”Hei, mennään uimaan”, Waki hihkaisi ja heitti jo vaatteita pois päältään. Edda nauroi ystävälleen, mutta juoksi pian perässä viskoen myös vaatteita päältään. Erumo jäi rannalle katselemaan ja polttelemaan rauhassa tupakkaansa. Häntä ei huvittanut meressä kastautuminen.

***

l3Mm07B.png

”Hei, saitteko tekin kutsun siihen opettajan ja vanhempain tapaamiseen?” Waki kysyi, kun tytöt olivat menneet kauppakadulle istuskelemaan uimisen jälkeen.

”Saatiin, miten niin?” Edda kysyi ja Erumokin tuijotti blondia hieman uteliaana.

”No, kuulin opettajalta, että sinne tulee sossukin mukaan. Eli kyseessä ei taidakaan olla ihan tavallinen puhuttelu…”

***

***

GBNjJkc.png

Waki osui oikeaan. Opettajalta tuli tieto, että sosiaalityöntekijä osallistuisi myös palaveriin ja Arba oli valmis viskomaan kaiken ikkunasta ulos, mitä hänen käsiinsä osui. Edda ei ollut ennen nähnyt äitiään niin hermostuneena. Ehkä raskaus todellakin sekoitti mielen.

6Mg6n1Z.png

Arba vaappui ison mahansa kanssa palaveriin, missä jo Eddan luokan opettaja Shun Yamada odotti vieraan näköisen naisen kanssa.

”Hei, olen Yurika Okumura, sosiaalityöntekijä”, nainen esitteli ja sekä Edda että Arba tervehtivät jäyheästi brunettea.

tlZ3IJl.png

Arba mahtui juuri ja juuri istumaan pulpetin ääreen, viimeisillään raskaana kun oli. Edda olisi toivonut Yoshin tulleen palaveriin, mutta miehellä oli muita kiireitä. Arba näytti kuitenkin jäykältä, kun Edda itse tuijotti tylsistyneenä kahta muuta aikuista.

dGhH53e.png

”Ei tarvitse olla hermostunut. Nyt vain vähän keskustelemme Eddan koulunkäynnistä, joka on ottanut huolestuttavan käänteen”, Yurika selitti, mutta Arba vain tuijotti naista kylmillä silmillään. Hän vihasi kouluja, tuli mieleen jälki-istunnot. Eikä sosiaalityöntekijöistäkään ollut kauhean lämpimiä muistikuvia.

WhiLRHP.png

Pian opettajakin vaivautui nousemaan pöytänsä takaa ja alkoi kertoa Arballe Eddan arvosanoista, käytöksestä ja poissaoloistaan.

”Olemme hyvin huolissamme, sillä arvosanat ovat todella huonot, eikä Eddaa näy tunneilla. Ja silloin kun näkyy, niin hän ei osoita mitään kunnioitusta toisia kohtaan”, opettaja selitti ja Arba saattoi kuulla tyttärensä mutisevan jotain siitä, että hänkin oli paikalla.

RnTidwE.png

”Lisäksi kotoa karkaillut ja muutamat yhteenotot virkavallan kanssa eivät ole parantanut tilannetta”, Yurika sanoi liittyen keskusteluun.

”Niin… Hän murrosikäinen ja …”, Arba aloitti, mutta kadotti ajatuksensa. Hän vihasi koko tilannetta. Tähän asti hän oli pärjännyt ilman sossun puuttumista elämäänsä, hänhän oli kuitenkin asunut Eddan kanssa yökerhossa ja tanssinut alasti.

L5Ti03u.png

”Kaikella on rajansa ja Edda on lähes ylittänyt omansa”, opettaja sanoi ja Arba vain nyökytteli päätään.

”Joko Edda alkaa käydä tunneilla, parantaa tapansa tai edessä on koulukoti”, sosiaalityöntekijä sanoi tiukkaan sävyyn. Edda pyöritteli silmiään, mutta Arba oli vielä entistäkin jäykempi heidän poistuessa paikalta.

***

1LvTH0r.png

Edda joutui pihatöihin, kun Arba meni rauhoittelemaan hermojaan. Teinityttö ei ollut ottanut opettajan ja sossun uhkailuja todesta, eikä hän aikonut muuttaa tapojaan. Ehkä hän voisi pitää vähän aikaa matalaa profiilia, kunnes aikuiset keskittyisivät muuhun.

BFoydkY.png

Arba meni tekemään viimeisiään töitään ennen siirtymistään kunnolla äitiyslomalle. Samalla naputellessaan raivoisasti tietokonetta hän vaahtosi myös tapaamisesta avomiehelleen. Yoshi vain myötäili rakastaan ja jatkoi kirjansa lukemista. Antaa Arban vaahdota, kunnes rauhoittuu.

kdkuZ1x.png

”… Ja se tyttö, milloin hän ottaa järjen käteen, vai onko hänet aivonsa ihan syntyjään täysin sekaisin?” Arba jatkoi, vaikkei saanut juuri vastausta mieheltään. Supistukset olivat voimakkaampia kuin normaalisti.

”… Yoshi…?”

”Mmh?”

”Taitaa olla aika…”.

***

***

E4GDVEq.png

Edda kutsui ystävänsä kylään äidin ja Yoshin kiirehdittyä sairaalaan.

”Onko kivaa saada pikkusisko?” Waki kysyi kävellessään huoneeseen.

”Kaksi, kaksi ipanaa on tulossa”, Edda murahti.

qtF5Tg1.png

”Oi kun ihanaa”.

”Hiljaa ja kuuntele, Yasu aikoo pitää bileet huomenna”, Arba sanoi seilaillessaan nettiä. Erumo ja Waki kiiruhtivat heti ystävänsä selän taakse lukemaan kutsua.

”Cool, mennään”, Waki huudahti. Erumo myöntyi myös, eikä Eddallakaan mitään sitä vastaan ollut. Vanhemmat olivat sairaalassa ja eivät he saisi tietää mitään asiasta.

***

***

HVIriSC.png

Tytöt soittivat vanhemmilleen kertoen olevansa toistensa luona yökylässä ja valmistautuivat luokkatoverinsa järjestämiin kotibileisiin. Jos he jäisivät kiinni, he olisivat todella pahassa pulassa, mutta vaara toi lisää jännitystä iltaan.

bO8gCRQ.png

Kolmikko asteli alaovesta sisään ja heitä vastassa oli Masa, Sakura ja Kiku. Sakura kertoi varsinaisten bileiden olevan yläkerrassa, elleivät he jo musiikista sen päätelleet. Alhaalla oli vähän viileämpää ja jotkut ottivat hieman pohjia siellä rauhassa.

zmo5YS1.png

Edda ystävineen liittyivät seuraan ja avasivat jokainen yhden kaljatölkin. Myös muita juomia oli kaivettu esille, mutta toistaiseksi ne olivat pysyneet koskemattomina.

”Kuka hankki kaljat?” Waki kysyi ottaessaan omaansa ja Sakura kertoi Yasun saaneen jonkun tuttunsa hankkineen ne.

5HcyGOn.png

Lopulta koko alakerran porukka liittyi muuhun bilekansaan. Waki löysi itsensä juomien ääreltä melko nopeasti, kun taas Edda ja Erumo liittyivät tanssijoiden joukkoon. Tila oli melko pieni, porukkaa oli paljon, joten hiki tuli nopeasti pintaan.

KY3VGmP.png

Waki löysi nopeasti Masasta itselleen seuraa ja myös Eddaa tultiin iskemään. Poika oli kuitenkin jo sen verran päissään, ettei Eddaa kiinnostanut. Yksi pari oli jo kadonnut makuuhuoneeseen ja joiltakin oli jo mopo karannut käsistä.

XMNyb0o.png

Edda ja Erumo ottivat lisää juotavaa janoonsa, kunnes meno alkoi hieman rauhoittua. Waki oli kadonnut, Eddan jalkoja särki sekä hänellä että Erumolla oli huono olo. Lopulta porkkanapää ehdotti ystävälleen, että he menisivät Erumon luokse yöksi. Hänen äitinsä olisi yön poissa, joten tytöt saisivat nukkua rauhassa. Edda suostui ehdotukseen ja Wakia sen enempää etsimättä tytöt lähtivät kohti porkkanapään kotia.

***

***

igVJjoB.png

Päässä jyskytti, suussa maistui pahalle ja ympäristö näytti oudolta, kun Edda jaksoi vähän raottaa silmiään.

fvR1NUj.png

Teinityttö ei jaksanut kuitenkaan murehtia olinpaikkaansa, vaan hän halusi jatkaa uniaan. Jos sillä huono olo sekä orkesteri päässä lakkaisivat. Joku oli kuitenkin eri mieltä unien jatkamisesta, sillä Eddaa kutsuttiin pois unimaailmasta.

2JQI5i7.png

”Edda, herätys!” Äänen volyymi kasvoi ja muuttui kiivaammaksi, kun kutsuttu vain käänsi kylkeään. Nukkumisesta ei tulisi enää mitään, ei ennen kuin Edda nousisi ylös.

JI1QXBo.png

”Mmm? Mitäh…?” Edda raotti silmiään enemmän ja tajusi nukkuvansa Erumon luona, tarkemmin ottaen tytön sohvalla. He olivat tulleet aamuyöllä niistä bileistä.

swax1qT.png

Edda istui vuodesohvan laidalla ja yritti saada oksennuksen pysymään alhaalla. Hän ei edes juonut paljoa, mutta selvästikään Eddalla ei ollut korkeaa toleranssia. Hän muisti Erumon joutuneen puoliksi kantamaan hänet, kun Eddan jalat eivät tahtoneet enää kannatella häntä.

Anmv2Cg.png

”Oletko jo hereillä?” Erumo kysyi ja näytti yhtä kauhealta kuin Eddasta tuntui. Mutta jokin muukin tytön olemuksesta sai Eddan niskakarvat pystyyn. Olivatko he jääneet kiinni? Olivatko he kovinkin pahassa pulassa?

”Joo olen, mitä on tapahtunut?”

jbB5H1x.png

”Waki joutui sairaalaan”.

***

***

Zg0BlVr.png

Edda istui masentuneena sängyllään. Waki oli saanut alkoholimyrkytyksen ja tietysti heidän kaikkien vanhemmat olivat myös saaneet tietoonsa tyttöjen olleet luvatta bileissä. Juoneet alkoholia, vaikkei ikääkään ollut. Elämä tuntui potkivat Eddaa oikein kunnolla maahan.

zAH6Pv9.png

Tyttö ei jaksanut nostaa edes päätään, mutta hän näki silmäkulmastaan äitinsä tulleen huoneeseen. Arba ei ollut puhunut hirveästi mitään tullessaan kotiin. Toki hän oli saanut sosiaalityöntekijältä puhelun ja tytöt olivat saaneet vielä yhden mahdollisuuden. Mutta Edda ei jaksanut kiinnostua koko asiasta.

CAwos6J.png

Arba istui esikoisensa sängylle ja Edda jaksoi sen verran siirtää jalkojaan sekä ottamaan paremman asennon. Äiti ja tytär istuivat aivan hiljaa sängyllä, mikä sai Eddan hermostuneeksi. Hän ei nykyään muuta kuin tapellut äitinsä kanssa, varsinkin Tatsuin jälkeen, joten hiljaisuus oli pelottavaa.

XR1pWqo.png

”Edda… On asioita, joita en ole kertonut vaikka ehkä olisi pitänyt. Halusin sinun saavan kuitenkin normaalin elämän, sellaisen, jota itse en ollut saanut. Olen tehnyt paljon virheitä, enkä ole maailman onnistunein äiti, mutta haluan silti sinun parasta. En kertonut Tatsuista, koska halusin unohtaa koko sen osan elämästäni”, Arba aloitti rauhallisella äänellä puhumisen ja Edda katsoi häntä yllättyneenä.

”Minä tiedän, Edda, millaiseen paikkaan olet joutumassa, jos tuo meno ei muutu. Minä kasvoin lastenkodissa ja sisäoppilaitoksessa. Tatsui oli myös sisäoppilaitoksessa, siellä me tavattiin”.

LkBAZQK.png

”Edda, haluan sinulle paremman elämän, mutta tällä hetkellä olet menossa isäsi jalan jäljissä. En halua, että huumeet vie sinua. Yoshi ei halua sitä ja tiedän, ettei Tatsuikaan olisi halunnut”, Arba jatkoi ja katsoi eteenpäin. Edda oli yllättynyt kuulemastaan. Hän sai viimeinkin kuulla kaiken sen, mitä Arba oli pitänyt salassa. 

***

***

***

***

Ja näin taas uusi osa ulkona. Uusi konekin on, mutta siinä on nyt väliaikaisesti ulkoinen kovalevy, enkä ole jaksanut alkaa asennella pelejä, joten en tiedä, millaisen kohtalon Ochiait saavat. Ainakin osia on vielä muutama valmiiksi kuvattuna ja kirjoitettuna, joten ainakin siihen asti pärjää, että sen kovalevyn saa kunnolla siirrettyä tohon uuteen kannettavaan. Josko sitten olisi energiaa alkaa leikkieä noiden levyjen ja asennusten kanssa, varsinkin kun kokeetkin ovat ohi.

Mutta, kommentoitavaa?