BpcGlON.png

***

***

***

***

7ndIPqV.png

Kamika oli pian aloittamassa yliopiston ja tyttö halusi sitä ennen järjestää ystävilleen kotibileet. Sen sijaan, että ne olisi järjestetty vanhemmilta salaa, kysyi Kamika äidiltään ihan luvan juhlien isännöimiseen. Emi oli hieman epäileväinen, sillä harvoin nuorten bileet päättyisi hyvin. Aina joku saisi alkoholimyrkytyksen ja joku puolestaan tulisi raskaaksi. Puhumattakaan sotkusta ja mahdollisista poliisikäynneistä.

rtpIxlA.png

Kamika kuitenkin lupasi siivota koko talon juhlien päätyttyä ja ettei kukaan vahingossakaan salakuljettaisi väkeviä heille. Kamika ei itse ollut kiinnostunut kovasta ryyppäämisestä, joten ehkä se hieman helpotti äidin mieltä ja lupa juhlille suotiin.

0ZCHYeq.png

Kamika ei tuhlannut aikaa vetkutteluun, vai soitti kaikki kaverinsa läpi saman tien. Jokainen innostui ajatuksesta ja lupasivat tulla juhlistamaan pian alkavaa yliopistoa.

***

8lEubwj.png

Ehkä oli hyvä, ettei Kamikalla ollut montaa kymmentä kaveria, joten juhlat pysyivät maltillisina koko ajan. Totta kai musiikki pauhasi ja mekastusta oli, mutta tunnelma oli siitä huolimatta hyvä. Ja meininki oli muutenkin alkoholitonta.

ZYPNtyv.png

Kamika oli pitkin hampain suostunut päästämään kolmoset osallistumaan bileisiin, sillä ehdolla tietenkin, etteivät he nolaisi isosiskoaan. Kolmoset tulivat kuitenkin hyvin juttuun Kamikan ystävien kanssa ja malttoivat olla kiusaamatta isosiskoaan.

IVryOZC.png

Sa’id kävi syvällisiä keskusteluja parin vieraansa kanssa, vaikka Kamika olikin mielessään toivonut, että ilta olisi vain hauskanpidolle. Ei keskusteluille, joissa piti käyttää aivoja kunnolla. Mutta ainakaan hänen veljensä keskustelukumppanit eivät näyttäneet pitkästyneiltä, päinvastoin. He olivat täysillä mukana keskustelunaiheessa.

guZ9eKN.png

Kalifa oli myös päättänyt panna kaikkensa peliin ja sai pienellä flirttailulla sisarensa kaverin puhelinnumeron, sekä treffit sovittua seuraavalle viikolle.

MmO4s87.png

Koska kolmoset olivat saaneet osallistua siskonsa juhliin, saivat he myös osallistua siivoamiseen. Ja kun vanhemmat palasivat kotiin vieraiden lähdettyä, olivat he tyytyväisiä nähdessään puhtaan talon, selvin päin olevat lapset ja paikat olivat ehjät.

5ntGgdC.png

Emi pystyi huoletta lähettämään kolmannen lapsensa yliopistoon veljensä ja siskonsa perässä nähdessään, kuinka vastuuntuntoisesti tämä oli bileensäkin järjestänyt.

***

***

wpCOl8A.png

Kotiin jäivät enää kolmoset, jotka keskittyivät ahkerasti omiin juttuihinsa. Arvosanat pysyivät korkealla ja tilanne stipendien suhteen näytti hyvältä. Sakuraya oli tyytyväinen kaikkiin lapsiinsa.

leqc4cG.png

Vanhemmatkin panostivat omaan tahtiinsa heidän uriinsa, vaikka nyt rahan sijasta he halusivat vain nauttia työstään ja saada elämään jotain rytmiä. Vielä ei ollut aika olla eläkkeellä.

***

***

DEH7C9x.png

Kun Kalifa oli aikansa seurustellut poikaystävänsä kanssa, kokeillut rajoja ja tehnyt asioita, joita olisi voinut harkita parikin kertaa, koki teini elämänsä yllätyksen. Ja siskolle oli kaikkein helpointa uskoutua ensimmäisenä asiasta, että oli vahingossa hankkiutunut raskaaksi.

TPqky6f.png

Tilanne oli vaikea kaikin puolin. Kalifa oli nuori, opinnot kesken ja elämä edessä. Ei hän halunnut saada vielä lapsia, jos koskaan. Hän halusi nauttia elämästään, nuoruudestaan ilman ylimääräistä vastuuta.

”Sinun täytyy puhua vanhemmille”, Shakuyaku tokaisi, kun Kalifa malttoi hetkeksi rauhoittua.

49VJrDl.png

”Tiedän, ja Choille myös… Mutta en tiedä miten”, Kalifa mutisi.

”Sano asia suoraan miten se on”.

***

wkTIIIZ.png

Kalifa päätti ensin puhua vanhemmilleen asiasta, koska heidän reaktionsa tässä eniten huoletti teiniä. He saattaisivat pahimmillaan heittää tyttärensä ulos kodista. He voisivat olla vihaisia ja jopa kieltää Kalifan olevan heidän lapsensa. He voisivat olla pettyneitä.

0zNTDkP.png

”Tuota… Sanon tämän suoraan, älkää olko ihan hirveän vihaisia, jooko?”

”Mitä olet tehnyt?”

”Olen raskaana”, Kalifa pamautti, aivan kuten sisarensa oli sanonut. 

kBCYnMd.png

”En ole vielä kertonut Choille, mutta kerron kyllä. Halusin kertoa teille ensin ja toivon, ettette heitä mua ulos kodista… Voisitteko sanoa jotain?” Kalifa puhui yhteen hengen vetoon ja yritti tulkita vanhempien ilmeitä. He vain tuijottivat häntä hiljaisina.

uYAQCJM.png

Emi ja Sakuraya yrittivät sisäistää juuri kuulemaansa. He eivät olleet aivan vielä valmistautuneet tulemaan isovanhemmiksi ja tunsivatkin hieman pettymystä tytärtään kohtaan. He olivat yrittäneet opettaa lapsiaan käyttämään aivojaan, mutta Kalifa ehkä oli hieman kapinallisempi kuin muut sisaruksensa. Se, jonka oli pakko kokeilla rajoja.

ZKgRgGn.png

”No, en voi sanoa, että olisin riemuissani kuulemastani, Kalifa. Itse olen ainakin hieman pettynyt, mutta  mitä on tapahtunut niin on tapahtunut, sitä on turha murehtia. Nyt sinun on itse tehtävä päätös, miten toimia jatkon suhteen. Me emme voi tehdä sinun puolestasi sitä päätöstä”, Emi selitti ja Kalifa tunsi kiven vierähtävän sydämeltään.

rXoP3jX.png

”Keskustele sen pojan kanssa. Jos aiotte pitää lapsen, niin silloin teidän molempien on myös vastuu kannettava. Me tuemme kyllä, mutta emme ala hoitamaan teidän lasta tai maksamaan kaikkia kuluja”, Sakuraya lisäsi, mutta molemmat vanhemmat lupasivat silti tukea tytärtään, mitä tämä ikinä aikoisi päättää asian suhteen.

***

***

eUwEgn7.png

Choi oli aloittanut Kamikan kanssa yliopiston ja Kalifa oli tuttu näky heidän asuntolassa.

6kqySGk.png

Nuorukainen tykkäsi esitellä Kalifaa opiskelutovereilleen, vaikka teinillä olikin välillä omat epäilyksensä bruneten taka-ajatusten suhteen.  Mutta ei hän kuvitellutkaan elävänsä elämänsä onnellisesti loppuun asti yhdessä Choin kanssa.

wfjDiws.png

Kamika ei arvostanut kovinkaan paljon ystävänsä ja siskonsa suhdetta. Hän näki kuitenkin, millaista elämää poika eli yliopistossa ja pelkäsi sisarensa vain sattuvan itseään. Hän ei halunnut toivoa kenenkään suhteelle loppua, mutta ehkä Choi ei ollut vielä tarpeeksi kypsä vakiintumaan.

JrRejGa.png

Näköjään suhde oli kuitenkin kohtaamassa isoimman kriisinsä, kun Kalifa kertoi suuren uutisen poikaystävälleen. Choin oli hyvin vaikea käsittää raskautta ja vähät välitti ohikulkijoista, kun hän yritti tivata selitystä vahingolle.

”Minä en halua olla missään tekemisissä sinun, tai tuon pennun kanssa”.

”No sittenhän asia on harvinaisen selvä”.

cvIBcMA.png

Kalifa sai tarpeekseen Choin huutamisesta ja hän halusi vain kuulla toisen mielipidettä asiaan. Olihan se kohteliasta bruneteltakin asiaa kysyä, vaikka Kalifa olikin päätöksensä aikalailla itse tehnyt. Ja jos Choi kuvitteli voivansa jättää asian taakseen eroamalla Kalifasta, hän oli pahasti väärässä. Kamika oli myös kuullut bruneten huudot sisälle asti. Hän ei hyväksynyt moista kohtelua siskoaan kohtaan.

LjUdYgo.png

Kamikan mielestä Choin pitäisi kantaa vastuu, sillä syy ei ollut kuitenkaan yksin Kalifan. Choin mielestä asia ei kuitenkaan Kamikalle kuulunut ja heidän ystävyys sai melkoisen kolauksen siinä samalla.

***

***

idgTbP0.png

Kalifa palasi kampukselta kotiin. Choista ei tarvinnut enää välittää ja tyttö saisi nauttia taas sinkkuelämästä.

8lAOQD3.png

Hän oli myös saanut tehtyä päätöksensä lapsen suhteen.

”Shakuyaku, voinko pyytää jotain?”

”No?”

XdtQ5DW.png

”Olen miettinyt asiaa ja ei minusta ole äidiksi”.

”Olen samaa mieltä, olet niin vapaa ja menevä, et osaa asettua aloillesi”, Shakuyaku yhtyi.

2B3PSwH.png

”Päädyin aborttiin, kerroin jo vanhemmille. Adoptio oli myös yksi vaihtoehto, mutta en halua olla maha pystyssä ja pelätä vauvaan kiintymistä raskauden aikana. Mutta en halua mennä yksin klinikalle, joten tulisitko mukaan? En halua mennä äidin kanssa…”

CcrIU6d.png

”Totta kai tulen. Mehän pidämme aina yhtä!”

***

***

***

***

Sisaruksilla oli rauhalliset mehubileet ja tajusin, etten ole koskaan aikaisemmin kirjoittanut abortista (tai edes adoptioon antamisesta), keskenmenoista kyllä... Eikä tätäkään aihetta tule enempää käsiteltyä. Kommenttia saa jättää, risuja ja ruusuja.