6B1diPw.png

***

***

***

***

***

k2OXvgU.png

Oli järkytys nähdä Kalifa oven takana, laittautuneena ja virkeänä. Yaqut ei meinannut saada sanaa suustaan, eikä Paimon uskaltanut tulla ovea pidemmälle. Ei edes tervehtiä. Kalifa katseli vanhempaa teiniä hetken huvittuneena, kunnes tämä sai vimein suunsa auki:

"Täti... Mitä sinä täällä teet?"

EVuw2qA.png

"Noinko sinä tervehdit omaa huoltajaasi pitkän tauon jälkeen?" Kalifa kysyi, hymyillen, mutta äänestä saattoi kuulla joko pettymystä tai ärtymystä, Yaqut ei osannut sanoa. Heidän välinsä kun eivät koskaan ovat olleet kovin läheiset, jotta teini osaisi tulkita "huoltajansa" mielialoja.

8b3mRjz.png

"Luulisi Sa'idin opettaneen teille käytöstapoja... Mihinkäs se Paimonkin ehti livahtaa, tässähän hän oli hetki sitten. Ei edes tervehtinyt", Kalifa marisi ja Yaqut oli ihmeissään. Oliko täti tosissaan? Kuka hän luuli olevansa, kun marssii toisten ovelle ja alkaa läksyttää asioista, mistä hänellä ei ollut loppujen lopuksi edes tietoa.

peJI7Kx.png

"No, etkö kutsu minua edes sisälle?" Kalifa kysyi jälleen, mutta ei edes vaivautunut odottamaan pojan vastausta, kun hän jo asteli omistjana elkein Sa'idin asuntoon. Heidän kotiinsa. Ehkä Kalifa ajatteli, että kerta he olivat Sa'idin kanssa kolmoset, niin vielä aikuisinakin he jakaisivat kaiken keskenään.

3MG9iH0.png

Paimon oli siirtynyt sohvalle istumaan nähdessään tätinsä oven takana. Hän ei halunnut jutella sen naisen kanssa, ei edes nähdä tai kuulla. Ei ollut okei vain heivata siskon lapset pois ja itse lähteä lomalle määrittämättömäksi ajaksi, ja sitten tulla takaisin kuin ei mitään olisi koskaan tapahtunut.

jBEaUeF.png

Mutta tietenkin Kalifan piti astella sisälle kuin omistaisi paikan.

"Täällähän on siistiä. Oletteko juhlinneet vai miksi näin puhdasta?"

gkt3jq0.png

"Kas Paimon, siinähän sinä olet. Et tullut tervehtimään," Kalifa totesi ja Paimon kohotti kulmiaan kysyvästi. Yaqutin ei ollut tehnyt mieli lyödä ketään pitkiin aikoihin, mutta nyt hänestä tuntui, että pieni läpsäisy voisi tehdä hyvää tädille.

EiPd99V.png

"Täti, et vastannut kysymykseeni", Yaqut muistutti, ennen kuin Paimon ehtisi aloittaa sanasodan. Sisko osasi olla kuumapäinen halutessaan. Kalifa kääntyi pojan puoleen ja näytti hetken miettivän sanojaan tarkkaan. Yaqutia alkoi huolestuttaa, Kalifa tuntui harkitsevan liian kauan.

GbxFHt3.png

"No mitäs luulet? Olen tullut takaisin ja valmis ottamaan teidät takaisin luokseni asumaan", Kalifa julisti kuin se olisi itsestään selvä ajatuskin. Yaqut oli yllättynyt, mutta samalla hän ei ollut. Jotenkin hän oli osannut odottaa jotain tämän kaltaista tädiltään, vaikka tietenkin hän olisi toivonut, ettei tätä päivää tulisi.

SIudagZ.png

"Noin vain? Etkö ajatellut jutella Sa'idin kanssa? Tai meidän?"

"Miksi minun täytyisi? Minähän olen teidän huoltaja".

1z4R6Qh.png

"Te olette minun vastuullani, teidän äitinne oli halunnut sitä", Kalifa muistutti, selvästi ärtyneenä. 

"En minä voi vain heivata huoltajuutta jollekin toiselle".

wvxpLAz.png

Se oli viimeinen pisara Paimonille, eikä Yaqut ehtinyt sanoa sanaakaan, kun sisko oli tullut hänen vierelleen:

"Anteeksi vain, mutta sinä OLET JO TEHNYT NIIN! Sinä jätit meidät enolle ja lähdit ties minne, eikä kukaan saanut sinuun yhteyttä! Ja sitä paitsi, Sa'id oin meidän toinen huoltaja. Niin äiti oli testamentannut".

deLcdsw.png

"Mutta minä olen ensisijainen huoltaja ja Sa'id on kiireinen. Missä hän nytkin on, hm? Töissä ja jättänyt teidät kaksi keskenään kotiin. Eihän sellainen peli vetele".

"Sinä et välittänyt meistä, Sa'id välittää. Hän luottaa meihin, ettemme tuhoa hänen asuntoaan ja olemme olleet hänen luottamuksen arvoisia", Paimon jatkoi hyvinkin suivaantuneena.

Z840Prs.png

"Kuules nuori neiti. Minä varmistin, että teillä oli puhtaat vaatteet ja ruokaa. Mitä muuta te olisitte vielä tarvinneet? Omat tietokoneet, kartanon?" Kalifa kysyi ja alkoi selvästi hermostua jo Paimoniin. Yaqut ei voinut olla miettimättä, miksi tädille oli niin tärkeää, että he asuivat hänen luonaan, vaikkei homma selvästi toiminut.

n6DN519.png

Paimon sai tarpeekseen ja juoksi huoneeseensa. Hän ei lähtisi Kalifan mukaan ja oli valmis tekemään sängyistä ja lipastonlaatikosta barrikadin ovelle, jottei kukaan varmastikaan saisi häntä lähtemään.

3KjLKif.png

Yaqut oli itsekin myös ärsyyntynyt tilanteesta. Ei, hän pikemminkin kihisi kiukusta. 

"Miksi tämä on sinulle niin tärkeää, että se pitää näin illasta hoitaa? Eikö se ollut jo selvää, ettei meidän yhteiselo onnistu?"

"Olet vielä nuori, ettet ymmärrä näitä asioita".

ltBdcnt.png

"Mitä he... Antaa olla, soitan Sa'idille ja selitän tilanteen hänelle", Yaqut mutisi. Tädin kanssa ei kannattanut ryhtyä tappelemaan, vaan oli parempi antaa aikuisten ihmisten sopia keskenään asiat. Kalifa päätti hyväksyä, selvästikin olettaen Sa'idin olevan hänen kanssaan samoilla linjoilla.

yf60pMP.png

Yaqut soitti tuttuun numeroon samalla, kun täti istui tuolilla. Enoa ei ollut aina helppo saada kiinni, mutta onneksi sisarukset olivat tulleet jonkin verran tutuiksi Sa'idin työtovereiden keskuudessa, jotta nämä osasivat nopeasti yhdistää puhelun Sa'idille jomman kumman teinin soittaessa.

L7xDEnj.png

"Sa'id, Yaqut tässä. Kuule... Ei, mitään pahaa ei ole sattunut, ..."

"Miten niin vielä?"

9Mp6jsn.png

"Kalifa tuli ja hän haluaa meidän muuttavan hänen luokseen, niinku nyt heti".

"Että mitä? Hän on palannut?"

"Joo, mitä pitäisi tehdä?"

GLrAsMX.png

Paimon kuunteli hänen ja Yaqutin huoneessa veljensä puhelua. Pahat ajatukset pyörivät tytön päässä. Hän pelkäsi pahinta, eikä Yaqut puhunut tarpeeksi selvästi, jotta Paimon tietäisi tarkalleen, mitä oli meneillään. Ainakaan veli ei kuullostanut kovin innostuneelta, mikä ei parantanut tytön oloa yhtään.

GhoV4zx.png

Hän ei halunnut palata Kalifan luokse, mutta täti ei tuntunut piittaavan heidän mielipiteistä yhtään. Hän ei tiennyt, oliko Sa'id tarpeeksi vahva vastustamaan omaa siskoaan, vaikka töissä, ja välillä kotona, mies osasi olla hyvin määrätietoinen ja tiukka. Mutta Kalifa oli hänen sisko, kolmoissisko. Eikö sen pitäisi merkitä jotain?

cnptfCr.png

Samaan aikaan olohuoneessa Yaqut oli saanut puhelun lopetettua.

"Sa'id palaa kotiin parin päivän päästä, hän aikoo sitten jutella sinun kanssasi meidän tilanteesta. Siihen asti, asumme hänen luonaan", Yaqut ilmoitti tiukasti, mutta tyytyväisenä. 

oNfqHbR.png

"M-mitä? Mutta onko se okei, pärjäättekö te yksin? Eikö teidän kannattaisi kuitenkin tulla minun luokseni?" Kalifa kysy huolestuneena, vaikka Yaqutin oli vaikea usko häntä. Nuorukaista ärsytti, miten vähän täti näytti uskovan häneen ja Paimoniin, mutta niinhän se oli melkein aina ollut.

BBPFz88.png

"Olemme olleet ennenkin kaksi Paimonin kanssa ja meillä on hyviä, luotettavia naapureita, jotka auttavat. Sinun ei tarvitse huolehtia", niinkuin et ole huolehtinut tähänkään asti, Yaqut jatkoi mielessään hieman katkerana.

5UDsHMj.png

"Hei hei, alkaa olla myöhä ja meillä on koulua huomenna. Opettajat ovat vihdoinkin ymmärtäväisempiä meitä kohtaan, eikä myöhästymiset ole siis hyväksi", Yaqut sanoi hieman ivallisen kuuloisena. Hän halusi todistaa tädilleen, kuinka paljon enemmän Sa'id oli saanut aikaiseksi, kuin Kalifa.

jvdkH6z.png

Lopulta Kalifa luovutti, luvaten tulevansa heti Sa'idin palattua hakemaan heidät luokseen.

"Keskustelemaan asiasta", Yaqut korjasi, ennen kuin ovi suljettiin hänen edessään.

WeN1Eg8.png

Teinipoika huokaisi syvään. Ilta oli liian hankala hänen makuunsa, mutta ehkä pitkä ja lämmin suihku tekisi hyvä. Se auttoi aina rentoutumaan ja Paimon mököti vielä huoneessaan, joten ehkä Yaqut saisi nauttia kaikessa rauhassa ilman sisarensa ryntäämistä kylpyhuoneeseen.

LD1f7s3.png

Paimon poistui huoneestaan heti, kun kuuli veljensä avaavan suihkun. Hän tunsi Yaqutin ja sen, ettei velipoika ihan heti tulisi ulos suihkusta. Aika, minkä hän viettäisi kuluttaen kaiken lämpmän veden, riittäisi Paimonille.

9Z6OCYx.png

Tyttö aikoi tehdä kaikkensa, ettei hän varmastikaan joutuisi Kalifan luokse. Mitä tahansa, ja sisälsi kotoa karkaamisen.

"Kon, oletko kotona? Kuule, voitko tulla hakemaan mut, niinkuin nyt heti?" Tyttö kysyi hiljaisella äänellä. Vaikka Yaqut olikin suihkussa, ei Paimon halunnut ottaa riskiä tulevansa kuulluksi.

aA110VI.png

Paimon ei ottanut mitään ulkotakkia mukaansa ja tietenkin piti juuri silloin alkaa satmaan lunta. Tyttö toivoi ystävänsä  tulevan pian hakemaan hänet, sillä Yaqut saattaisi minä hetkenä hyvänsä huomata hänen poissaolonsa ja lähteä etsimään. Eikä sen jälkeen karkaamisesta tulisi mitään. Koska nykyään Yaqut oli fiksumpi ja tekisi, mitä Sa'id sanoi.

v8Zsh9x.png

Lopulta Paimonin ystävä tuli natisevalla autollaan ja tyttö nousi nopeasti kyytiin. Hän oli vilkuillut koko ajan hermostuneesti heidän parvekkeelle, milloin Yaqut ilmestyisi sinne häntä etsien. Mutta onneksi ainakaan vielä hän ei ollut nähnyt veljeään. 

iK06YCC.png

Yaqut oli syönyt iltapalan heti suihkun jälkeen. Hän oli huhuillut siskoaan, mutta hiljaisuuden vastatessa hän oli luullut toisen vain mököttäen ja ehkä jopa nukahtaneen. Hän ei ollut viitsinyt tarkistaa toista aikaisemmin, sillä Paimon osasi olla rasittava sillä tuulella ollessaan.

4ECcBdV.png

Mutta ehkä hänen olisi pitänyt tarkistaa toinen jo aikaisemmin, sillä heidän huone oli tyhjä. Yaqut tarkisti Sa'idin huoneen ja vaatekomeron. Tyhjää täynnä. Kylpyhuone, tyhjä.

YuRa7of.png

Paha tunne alkoi kyteä teinipojan sisällä hänen mentyä parvekkeelle katsomaan ympärilleen. Vain yksi yksinäinen auto näkyi ajavan pois päin vähän matkan päässä, muuten ei ristinsielua. Yaqut ei pitänyt tästä, eikä pitäisi Sa'idkaan. 

c1Vdxfd.png

Hän ei halunnut soittaa poliiseille, sillä se tarkoittaisi vain sossuja. Ja sossut tarkoittivat ongelmia. Mutta Yaqut ei tiennyt, mitä muutakaan tehdä, paitsi soittaa enolle, vaikka nuorukainen tiesikin, mitä tämä tulisi sanomaan.

UghJdCl.png

"Tuota... Sa'id, Yaqut tässä taas... Kuule, huonoja uutisia, meinaan tosi huonoja... Ei, Kalifa lähti jo vähän aikaa sitten, mutta kyse ei ole nyt hänestä, vaan Paimonista".

sAwlQBB.png

"Sisko on karannut... Joten, mitä tehdään?"

***

***

***

***

Vuoden ensimmäinen osa