qSvmanV.png

***

***

***

***

qGtymQv.png

Rin oli yrittänyt parhaansa valmistautua raskauteen, mutta silti se yllätti hänet. Kun hän jutteli vaivoistaan ystävilleen, joilla oli lapsia, kukaan ei tuntunut uskovan häntä. Kaikki kivut ja ongelmat olivat "normaalia". Ääni muuttui kellossa, kun Rin joutui sairaalaan tarkkailuun. Yaqut vieraili vaimonsa luona joka päivä piristämässä ja kannustamassa tätä.

q1SpYdE.png

Rin oli väsynyt ja kipeä. Hän odotti, että lapsi tulisi jo ulos maailmaan. Kaikki kehuivat raskausaikaa, mutta Rin ei halunnut kokea sitä enää uudestaan. Eikä hän varmaan voisikaan. Lääkärit kertoivat raskauden mahdollisuuden jatkossa heikentyvän entisestä. 

wpvx3nj.png

Mutta Rin olisi tyytyväinen edes yhteen lapseen. Jos he haluaisivat lisää, he voisivat aina adoptoida lisää. 

"Anteeksi, rouva Ochiai? Sinulla olisi nyt se lääkärin tapaaminen", hoitajan puhe keskeytti pariskunnan keskustelu tuokion.

5fA5avO.png

"Kuinka monta kertaa minun pitää sanoa, älä rouvittele! En minä nyt niin vanha ole!" Rin kivahti ja hoitaja näytti hieman pelkäävän raskaana olevaa kipakkaa naista. Yaqut oli jo tottunut Rinin mielialan vaihteluihin, eikä juurikaan kiinnittänyt niihin huomiota.

***

***

iWI3q0T.png

Yaqut saapui sairaalaan suoraan töistä. Vierailuaikaa oli vielä jäljellä, vaikkei paljoa. Yaqutilla oli mennyt töissä myöhään, mutta hän oli yrittänyt kiirehtiä.

nhmYh6Z.png

"Ehdithän sinä, minä jo aattelin, että saan toivottaa hänelle yksin hyvät yöt", Rin totesi miehelleen tämän astellessa huoneeseen. 

"Sori, oli kiireitä".

WhfCy5T.png

"Ei se mitään, ainakin olet nyt täällä", Rin totesi tyytyväisenä ja katsoi, kun hoitaja tarkisti heidän tyttölasta. Rinin synnytys oli käynnistynyt etuajassa ja lapsi oli syntynyt elossa, mutta ei ilman komplikaatioita. Rin ei pystynyt iloitsemaan täysin rinnoin tyttölapsestaan. Hän pelkäsi koko ajan, milloin hoitaja tulisi kertomaan hänen lapsensa nukkuneen pois.

wSK8iNB.png

Rinillä itsellänkin oli vielä toipumista jäljellä, mutta ainakin hän tervehtyisi täysin, kunhan muistaisi levätä. Yaqut huolehti talosta ja kävi töissä, sekä vieraili sairaalassa. Tietysti Rin oli huolissaan miehensä jatksamisesta, mutta samalla hän halusi tämän käyvän. Vaikkei Yaqut omien sanojen mukaan osannut tukea, niin silti Rin sai lohtua pelkästään miehensä läsnäolosta.

d0vh7Zi.png

Ja ehkä heidän tyttärensäkin aistisi molempien vanhempiensa läsnäolon lasin takaa. Kokisi heidän rakkautta, vaikkei päässyt vielä syliin halittavaksi.

JQLLxk4.png

Rin odotti, milloin saisi ottaa lapsensa ensimmäisen kerran käsivarsilleen.

***

***

TIb06p9.png

Arkeen palaaminen ei ollut helppoa. Rin ja Yaqt saivat kauhukseen huomata, ettei sairaalassa oleminen ollut halpaa, eikä heidän tyttärensä hoitaminen tulisi olemaan ihan helppoa myöskään. Heidän molempien tulot eivät tulisi pitkällä ajalla riittämään kaikkiin hoitoihin, kun muut elämän kulut lisättäisiin siihen.

15PvGLa.png

Ja raha oli yleinen kiistanaihe jokaisessa parisuhteessa. Niin oli myös Yaqutin ja Rininkin suhteessa. Heillä oli vaikeuksia päättää, kuka maksoi mitäkin, mitä maksettiin ja missä tärkeys järjestyksessä.

BUTVXRC.png

He huusivat toisilleen, koskaan aikaisemmin heidän suhteessa yksikään riita ei ollut yltynyt näin pahaksi. Jossain Rinin mielen perukoissa hän tiesi, että kaikki oikeasti johtui vain stressistä. He pelkäsivät lapsensa puolesta, olivat väsyneitä kaikesta työstä ja toiselle oli vain niin helppo huutaa, vaikke tämä sitä ansainnutkaan.

0UzrM9K.png

Rin soitteli jatkuvasti sairaalaan. Hän oli hermoromahduksen partaalla ajatellassaan tytärtään, jolle jokainen hetki oli kamppailua. Lääkärit vakuuttivat kaiken kääntyvän parempaan, mutta Rin ei uskonut heitä. He yrittivät vain rauhoittaa naista, jotta tämä vähentäisi jatkuvaa kyselyä.

HfhG4md.png

Yaqut kävi töissä tavalliseen tapaan, mutta huolet seurasivat häntä sinnekin. Hänen työpanostuksensa vaihteli, välillä mies pystyi työntämään sairaan tyttärensä hetkeksi pois mielestään, mutta suurimman osan ajasta hänen ajatuksensa olivat sairaalassa. Ja sairaalalaskussa.

8GbwoYW.png

Rin oli myös aloittanut terapiaistunnot uudestaan ja naisen onneksi suurin osa entisistä asiakkaista halusi palata hänen vastaanotolle. Mutta toisaalta Rin toivoi voivansa viettää senkin ajan tyttärensä lähellä, jos pahin mahdollinen tapahtuisi.

6uhJBXz.png

Ei. Rin yritti olla ajattelematta negatiivisa asioita. Hänen pitäisi keskittyä asiakkaisiinsa, mistä he maksoivatkin. Heidän rahoillaan Rin maksaisi kaikki kulut. Tai ainakin yrittäisi maksaa, sillä laskut lisättynä kaikkiin velkoihin alkoi olla hänellekin jo aika iso pala purtavaksi.

0tp3Apo.png

Kun Rinillä oli aikaa ja jaksamista, hän yritti viimeistellä opintojaan. Välillä se oli vaikeaa, mutta hän yritti motivoida itseään ajattelemalla sen kaiken olevan hänen tyttärensä hyväksi. Ei hänellä enää muutenkaan olisi hirveästi opintoja jäljellä, mutta Rinin ajatukset olivat vain yksinkertaisesti aivan muualla.

oxu1Yt9.png

Välillä Rin myös kiusasi itseään etsimällä kaikki mahdolliset tiedot tyttärensä sairaudesta. Hän etsi ne luotettavimmat, mutta myös epäluotettavimmat tietolähteet ja luki ne moneen kertaan läpi. Yleensä Rin pystyi ajattelemaan rationaalisesti, mutta kun kyse oli hänen lapsestaan, hänen ainoasta lapsesta, kaikki järki tuntui katoavan naisen päästä.

***

gMA8bKJ.png

Yaqut oli myös umpikujassa itsensä kanssa. He vain riitelivät Rinin kanssa, eikä punapää ollut pystynyt menemään sairaalaan katsomaan tytärtään. Hän vihasi muutenkin sairaaloita ja tyttärensä näkeminen niin heikossa kunnossa sai Yaqutin mielen sekaisin. Mutta hän halusi edes jonkinlaisen selvyyden pääkoppaansa ja ainoa, jolta mies pystyi pyytämään apua oli hänen enonsa.

03jI74K.png

Sa'id oli jäänyt viimenin eläkkeelle ja asui vaimonsa kanssa taas Tsukimurassa. Yaqut olikin tavannut enoaan pariin kertaan kahvin merkeissä, mutta ensimmäistä kertaa Yaqut pyysi hänet kylään puhumaan vakavista asioista. Tai vain yhdestä aiheesta.

M61p80r.png

Sa'id osasi neuvoa ja koska hän ei ollut niin lähellä perhettä, osasi mies ajatella rationaalisesti. Yaqut uskoi, että eno pystyi suoristamaan hänen ajatuksensa, antamaan neuvoja ja ohjeita. Tekemään arjesta edes himpun verran siedettävämpää.

r6yEQkd.png

Tietenkään Sa'idilla itsellään ei ollut lapsia, joten ehkei hän pystynyt niin hyvin ymmärtämään vanhempien tuskan kuin Yaqut, mutta oli hänellä kuitenkin hieman kokemusta vanhemmuudesta. Teinien osalta tosin, mutta varmaan sekin laksettaisiin. 

nsTi0Dl.png

Yaqut kertoi ongelmistaan Rinin kanssa, kuinka he eivät tehneet muuta kuin riidelleet. Rin oli linnouttautunut työtiloihinsa ja Yaqut itse oli joko töissä tai makasi sohvalla. He eivät kommunikoineet muuta kuin huutamalla toisilleen. He eivät puhuneet mistään muusta, kuin laskuista ja rahasta. Rahasta, jolla heidän tyttärensä hoidot kustannettaisiin.

pZFfFA8.png

"Sinun pitäisi käydä katsomassa lastasi. Se voi tehdä hyvää teille molemmille", Sa'id sanoi ja huomasi kuinka epävarmalta Yaqut näytti. 

"Sinun pitää toivoa parasta. Aisoilla on tapana järjestyä ja lääkärit osaavat hommansa. Uskon, että saatte lapsenne pian kotiin".

E15mTgT.png

"Kiitos eno", Yaqut sanoi ja veti vanhemman miehen miehekkääseen halaukseen. Yaqutin olo oli hieman helpottunut. Pelkästään toiselle puhuminen oli tuntunut keventävän taakkaa hartioilta. 

"Mitä vain perheen vuoksi".

ywHPxAV.png

"Ja Yaqut, uskon että teidän on aika antaa tyttärellenne nimi. Minustakin olisi mukava kutsua häntä jollain tietyllä nimellä", Sa'id vihjasi ja Yaqut antoi vaisun hymyn. Yleensä he antaisivat hätäkasteen, mutta Rin ja Yaqut olivat olleet niin sekaisin, ettei nimen antamisesta ollut tullut mitään. Onneksi heidän tyttärensä eli, mutta virallinen, heidän antamansa nimi puuttui vielä.

pdxeuaf.png

Sa'idin lähdettyä Rin tuli hakemaan postia. Hän ei nähnyt miestään missään, vaikka auto oli pihassa. Ehkä Yaqut oli lähtenyt enonsa matkaan tai tuulettamaan päätään jonnekin, sitä Rin ei tiennyt. Eikä hän jaksanut välittääkään sillä hetkellä, kun uudet laskut osuivat naisen silmille. Milloin ne loppuvat?

***

06PZdcC.png

Yaqut ei palannut illaksi kotiin ja Rin kyllästyi odottamaan. Hänen piti lähteä käymään sairaalassa katsomassa heidän tytärtään. Nainen oli jo jonkin aikaa sitten luovuttanut saamaan Yaqutin tulemaan myös hänen kanssaan sairaalaan. Jos punapää ei halunnut, ei Rin lähtenyt pakottamaan. Hänen energiansa ei riittänyt siihen.

ysnGqzq.png

Kuitenkin astuessaan tutuista ovista nainen pysähtyi hetkeksi hämilleen. Sitten kasvoille nousi hymy. Ehkä asiat alkaisivat muuttua parempaan suuntaan.

RT5KP5b.png

Tutun lasiseinän takana seisoi hänen miehensä hellimässä heidän tytärtään. Näköjään Yaqut oli tullut suoraan sairaalaan enonsa lähdettyä ja viettänyt koko loppupäivän hoitaen heidän tytärtään. Tai hoitajien hätisteltyä miehen pois tämä oli varmasti jäänyt katsomaan ikkunan taakse.

Dl36xhm.png

Rin ei kuullut Yaqutin sanoja heidän tyttärelle, mutta hän tiesi tämän lepertelevän vauvalle.

"Pian pääset kotiin. Saat oman hoitajan ja välineitä kotiin, jotta paranet, Dimaria".

***

***

***

***

Ja loppu alkaa häämöttää!