BFZfiA2.png

***

***

***

***

6jebOkn.png

Edda oli lähtenyt opiskelemaan yliopistoon yhdessä Erumon ja Wakin kanssa, niin kuin he olivat suunnitelleet. Päätös oli yllättänyt niin vanhemmat kuin opettajat, ja kommenttia heidän selviytymisestä oli ollut laidasta laitaan.

dYUDJKG.png

Jokainen oli valinnut oman pääaineensa, mutta harrastus oli yhteinen. Kolmikko oli perustanut bändin keskenään, kun asuntolasta oli kerran soittimet löytynyt.

8WVcB0z.png

Oma aikansa oli mennyt opetteluun, kunnes heidän soittonsa alkoi kuulostaa musiikilta. Kun taidot olivat hieman kehittyneet, alkoi kolmikko mainostaa bändiään ja tekemään pieniä keikkoja kampuksen baareissa. Edda alkoi uskoa, että musiikista tulisi hänen tulevaisuutensa. Olisi juhlimista, esiintymistä, hyvää meininkiä.

KD0SGHz.png

Toki heidän piti opiskella, ainakin sen verran, että tenteistä tuli päästyä läpi. Ei Edda kavereineen tavoitellut mitään huippuarvosanoja, kunhan he pääsisivät läpi mahdollisimman vähällä työmäärällä.

YyTZkp9.png

Suurin osa ajasta meni muutenkin soittamiseen. Keikat, vaikka ne olivatkin lyhyitä ja ihmiset eivät välttämättä edes tienneet heistä, olivat silti parasta, mitä Edda pystyi kuvittelemaan.

zKvMicU.png

Ja aina keikkojen jälkeen oli hyvästi aikaa mennä vähän pitämään hauskaa ja kuluttumaan kaiken keikan aiheuttamasta jännityksestä. Jos seuraavana päivänä oli luentoja, niihin ei joko osallistuttu tai sitten siellä nukuttiin univelkoja pois.

***

2VxPpGj.png

Arba välillä soitteli tyttärelleen kyselläkseen kuulumisiaan ja saadakseen kuulla esikoisensa äänen. Yleensä äiti laittoi sähköpostia, koska Eddan menoista ei aina ottanut selvää, mutta aina välillä puhelin soi. Vaikka Edda ei ääneen myöntänyt, odotti hän aina äitinsä soittoa ja sähköposteja. Hän oli ensimmäistä kertaa niin kaukana äidistään, joten muutos oli ollut suuri Eddalle.

PncsbCe.png

Välillä Eddasta myös tuntui, että Arba soitteli hänelle myös senkin takia, että äiti voisi hetkeksi hengähtää kotona vallitsevasta arjesta. Vihjailuista päätellen Ennolla ei mennyt hyvin ja huoli sai Arban hiukset harmaantumaan ennen aikoja.

***

***

***

ocNEY9x.png

Arba sulki esikoisensa huoneen oven ja huokaisi syvään. Päivä oli ollut taas täynnä niin paljon kaikkea, ettei pää tahtonut pysyä mukana. Eddan huoneesta oli tullut Arban pakopaikka, missä hän sai rauhoittua rauhassa.

uJj1hTi.png

Eddan huone oli pysynyt samanlaisena tytön lähdettyä opiskelemaan. Pitihän hänellä olla sänky tullessaan kotiin lomilla, eikä kumpikaan kaksosista suostunut ottamaan pienempää makuuhuonetta. Niinpä huone pysyi entisellään, ainoastaan Arba kävi välillä pyyhkimässä pölyjä tasoilta.

nyUdOSj.png

Yoshi teki töitä lähes tauotta omassa pienessä työhuoneessaan. Kaksoset halusivat yhden huoneensa seinistä täyteen isän tekemiä tauluja, eikä Yoshilla ollut syytä kieltäytyä. Toki hänen päivänsä olivat pitempiä ja Arba sai huolehtia miehensä ruokailusta ja nukkumisesta.

R6OwLnL.png

Kaksoset viettivät iltaa omilla tavoillaan. Esra lueskeli tavalliseen tapaansa kirjoja. Tyttö rakasti lukemista ja käytti kaiken vapaa-aikansa siihen. Lukutoukan maineestaan huolimatta Esralla oli kavereita koulussa ja oli vielä luokkansa parhaita oppilaita.

tOGVA7e.png

Enno puolestaan oli siskonsa vastakohta. Yksinäinen, huono koulussa eikä mikään kiinnostanut. Arba ja Yoshi olivat huolissaan tytöstä, sillä Ennolla ei ollut mitään harrastusta ja muutenkin tyttö oli masentuneen oloinen. Ei Ennoa kuitenkaan kiusattu koulussa, ainakaan sisarensa mukaan, joten Arba ei tahtonut keksiä syytä tyttärensä alakuloisuuteen.

***

***

oOb4WB0.png

Kun Underground-lehti laajeni ja työntekijöiden määrä kasvoi, ei Arballa ollut enää niin usein töitä siellä. Arba kuitenkin pääsi muiden firmojen palkkalistoille, joidenka seurauksena hän törmäsi aina välillä Asakaan. Aluksi heidän yhteen törmäämiset olivat olleet kiusallisia, mutta pikkuhiljaa he alkoivat päästä asialliseen työsuhteeseen.

U8qKqrt.png

Vaikka Arba oli ennenkin todennut hänen ja Asakan olevan toistensa vastakohtia, niin joutui hän sitä vielä vanhemmalla iällä ihmettelemään. Siinä missä Arba oli antanut itsensä vanheta kaiken stressin ja lastenhoidon keskellä, oli Asaka käynyt kaikki mahdolliset keinot läpi, ettei hän vanhenisi niin nopeasti.

EhQzHKj.png

Asaka ei enää tehnyt mallintöitä, mutta työskenteli kuitenkin vielä joissakin siihen liittyvissä hommissa. Ei Arba tiennyt sen tarkemmin, eikä ollut oikein kiinnostunutkaan. Hän halusi pitää suhteen työsuhteena, vaikka kyydit kotiin olivatkin mukavaa plussaa. Harmi vain, että blondi tahtoi aina jäädä puhumaan työasioista ja omasta henkilökohtaisesta elämästään, vaikka Arbaa odottaisi toisenlaiset työt.

***

9w2vhXP.png

Kun Asaka lähti viimein omaa kotiaan kohti, pääsi Arba toiselle työmaalleen. Eli pyykkejä pesemään. Hän ei tajunnut, kuinka paljon pyykkiä pystyi kertymään, vaikka vasta pari päivää sitten hän pesi monta koneellista. Kukaan ei kertonut hänelle, että äitinä oleminen oli niin suuri työ. Koskaan ei ollut lomia.

qq57Bdy.png

Kaksoset olivat omassa huoneessa tekemässä tehtäviä, vaikka Enno oli yrittänyt laistaa siitä. Vanhempien apu ei kelvannut, vaikka sitä oli tarjottu. Tyttö halusi pärjätä yksin tai mieluiten piilottaa kaikki tehtävät.

Vnr06qb.png

Kun pyykkikone oli pyörimässä, oli seuraava työpiste keittiössä. Perheelle piti valmistaa ruokaa ja Arban piti loihtia jotain niistä vähäisistä aineksista, mitä kaapista löytyi. Kaupassakin pitäisi jälleen käydä, eikä siitäkään reissusta ollut niin kauan.

TZI06IB.png

Ruoka onnistui lähes palamaan pohjaan Arban tehdessä muita töitä. Hän ei kuitenkaan jaksanut valmistaa uutta annosta, vaan hieman mustunut ruoka sai kelvata muulle perheelle. Yoshi tuijottikin lautastaan hetken ilmeettömänä, kunnes totesi olevansa liian väsynyt edes maistamaan mitään. Äidin tiukka ilme sai myös kaksoset vaikenemaan, joten kukaan ei valittanut ruuasta.

VITgkui.png

Ilta meni nopeasti, Arba sai olla hätyyttelemässä tyttöjä nukkumaan ja yritti tehdä päässään listaa, mitä kaikkea piti seuraavana päivänä ehtiä tekemään.

***

***

LMKyrYi.png

Onneksi seuraava päivä osoittautui vapaapäiväksi ja Arballa oli kerrankin aikaa tehdä rauhassa päivän askareet. Työ alkoi kaksosten huoneesta, kun Enno oli jättänyt jälleen sänkynsä petaamatta, Esra tiputellut vaatteita lattialle ja vanhat lehdet lojuivat sänkyjen ja pöydän alla.

e9DreNu.png

Koska päivä oli vapaa, oli Arballa aikaa katsoa sähköpostinsa rauhassa ja vastailla joihinkin viesteihin. Joihinkin vanhoihin työkavereihin tuli pidettyä yhteyttä ainoastaan sähköpostien välityksellä, sillä puheluihin oli harvoin aikaa. Hyvä jos Eddallekaan ehti soittamaan niin usein kuin Arba toivoi.

AibnAhy.png

Arba yllättyi positiivisesti huomattuaan Eddan laittaneen sähköpostia kertoakseen tulevansa viikonloppuna kotona käymään. Arba alkoi heti mielessään miettiä, mitä valmistaisi ruuaksi, mutta päätti kuitenkin kysyä vielä, oliko Eddalla mahdollisesti jotain toiveita ruuan suhteen.

QgrvrpQ.png

Kaksoset viettivät harvinaisesti aikaa yhdessä telkkaria katsoen, vaikka Ennoa ei näyttänyt kiinnostavan ohjelma, mikä pyöri sillä hetkellä. Esra yritti kysellä siskonsa kuulumisia ja tuntemuksia, mutta sai vain ynähdyksiä vastaukseksi.

nfuFf4t.png

Arba jatkoi kotitöitään, kunnes sattui kuulemaan miehensä askeleet portaissa. Yoshi oli tullut taas vaihteeksi pois luolastaan ja Arba halusi kertoa uutisen Eddasta ennen kuin mies menisi takaisin maalaustelineensä luokse.

NeLQu44.png

Arba ei malttanut odottaa Yoshin tulevan pois suihkusta, vaan asteli kylpyhuoneeseen mitään ilmoittamatta. Yoshi vilkaisi hieman olkansa yli nähdäkseen tulijan, mutta jatkoi pesuaan Arban nähdessään.

VqEnmrQ.png

”Yoshi, Edda on tulossa viikonloppuna kotiin. Toivon, että maltat siksi aikaa jättää rakkaan maalaustelineen ja liittyä seuraamme”, Arba ilmoitti.

”Onnistuu, mutta tämä ilmoitus ei voinut odottaa, koska…”

”Olisit kiiruhtanut takaisin maalaamaan”, ja niillä sanoilla Arba poistui kylpyhuoneesta antaen miehelleen rauhan peseytymään.

***

***

Vs3nAAe.png

Viikonloppu tuli ja Yoshi oli ottamassa tytärpuolensa vastaan. Mies kysyi lyhyesti Eddan kuulumisia, vaikka ruokapöydässä he kuulisivatkin yksityiskohtaisempaa kertomusta yliopistoelämästä.

s9xaRu6.png

Kaksikko asteli sisälle ja Yoshi kertoi myös lyhyesti hieman perheen arjesta, vaikka olikin viettänyt viimeaikoina paljon aikaa maalaten. Edda kertoi asuvansa asuntolassa, jossa lähes kaikki harrastivat jonkinlaista luovaa toimintaa ja Yoshi kuunteli mielellään, millaisia taiteellisia persoonia Eddan asuintoverit olivat.

mO1ZsJB.png

Pian Arba asteli alakertaan vastavalmistettujen hampurilaisten kanssa. Edda oli toivonut äidin tekemiä hamppareita ja pääsipähän Arba kerrankin käyttämään grilliä, jota ei oltu pelkäksi koristeeksi hankittu.

HNJWgNk.png

Kaksoset liittyivät äitinsä perässä syömään ja Esra erityisesti kyseli Eddalta kaikenlaista yliopistosta. Esikoinen ei meinannut saada aina suunvuoroa Esran esittämän kysymyksen jälkeen, kun tyttö jo kertoi jotain koulussa tapahtunutta asiaa

DN5zEU0.png

Arba kuitenkin rauhoitti nuorimmaisen puhetulvan ja antoi Eddalle suunvuoron kertoakseen yliopistokuulumisiaan. Esikoinen kertoi hankkivansa bändinsä kanssa hieman rahaa, koska opiskelu ei ollut kovinkaan halpaa.

3RS8PYq.png

Arbaa ja Yoshia tietysti huoletti se seikka, ettei Eddalla ollut kunnolla aikaa opiskella, vaikka juuri sitähän hänen pitäisi tehdä yliopistolla. Edda vannoi kuitenkin pärjäävänsä ja ettei hän ole vielä kertaakaan joutunut koeajalle.

xRKch6E.png

Ruuan jälkeen kaksoset menivät tekemään omia juttujaan. Arba, Yoshi ja Edda juttelivat vielä hetken, kunnes esikoisen oli aika palata kampukselle. Arba oli toivonut Eddan olevan pitempää kotona, mutta tyttö kertoi olevansa kiireinen.

0OZM2cm.png

Myös Yoshi halasi Eddaa hyvästeiksi, jolloin esikoinen yllätti vanhemmat toivottamalla näille onnea.

”Mitä tarkoitat?” Arba kysyi ja Yoshi päästi tytön halauksestaan.

”No tehän olette menneet naimisiin, ainakin sormuksista päätellen”, Edda sanoi ennen kuin sanoi heipat.

***

***

***

X1o5oVF.png

Eddan opiskelut jatkuivat ja nuori nainen kävi aina välillä kotona tapaamassa perhettään. Bändillä meni hyvin, opintojen suhteen ei niin hyvin. Edda oli kirjoittamassa äidilleen sähköpostia tämän ja Yoshin vuosipäiväonnitteluja varten, kun Waki huusi oven takaa Arban soittaneen esikoiselleen.

1y2Gez3.png

Edda meni puhelimella ihmeissään.

”Hei äiti, miten soittelet näin myöhään? Ei, en ollut nukkumassa”, Edda sanoi ja hän saattoi aavistaa jonkin olevan pahasti vikana Arban äänestä.

A3I6ROQ.png

”Ei, en ole nähnyt tai kuullut mitään Ennosta, kuinka niin?... Ai karannut? Mitä tarkoitat?”

***

***

***

***

Ja taas pienet loppuhöpinät. Elikkäs, peli toimii, kaikki toimii, joten jäljellä olisi enää osan loppuun kirjoittaminen ja puolet kuvien muokkaamisesta. Kuluneella viikolla en ole oikein ehtinyt tekemään mitään, sillä iltavuoroa on pukannut. Onneksi on tulossa pari vapaata, joten ehkä ehdin edistää sitäkin osaa :D

Joten, kommenttia osasta tai muusta? :)