GRRLTRN.png

***

***

***

***

3tCzur0.png

Sakuraya oli pettynyt siihen, miten perhe oli suhtautunut Spinthuksen temppuun vietellä veljensä tyttöystävä. Tietysti syy oli puoliksi Tamakin, mutta kukaan muu perheestä ei tuntunut välittävän siitä, mitä tapahtui.

xHStHoc.png

Hiramera tietysti yritti pitää puhuttelun Spinthukselle, mutta poika vähät välitti äitinsä saarnasta. Itse asiassa kukaan lapsista ei tuntunut ottavan äidin sanoja tosissaan, ei edes Sakuraya. Ehkä Hirameran sairastelulla ja poissaololla oli suurempi vaikutus perheeseen, kuin mitä nainen oli odottanut.

JDO6ZDb.png

Takaujilla oli päätösvalta, perheen patriarkan titteli, mutta mies vähät välitti lastensa seurustelukumppaneista. Tyttöystävistä oli vain haittaa, nyt Sakuraya pystyisi keskittymään paremmin kotitöihin.

pZBcf6f.png

Spinthus pääsi siis vähällä ja veljesten riitely jatkui entistä pahempana. Vanhemmalla oli etulyöntiasema, varsinkin Raiosuksen lähdettyä yliopistoon. Spinthus sai määrätä nuorempia ja pääsi kuin koiraveräjästä.

MHTPRth.png

Sakurayan oli vaikea hyväksyä asiaa, mutta ei hänellä ollut ketään, kelle valittaa. Tietysti Razoru tai Raiosu kuuntelisivat hänen murheita, mutta eivät hekään paljoa voineet tehdä yliopistosta käsin. Nuoremmillekin oli turha purkaa sydäntä.

A9PwTB7.png

Radu oli sillä hetkellä läheisin Sakurayan kanssa, vaikkeivät veljekset kovin syviä ajatuksia vaihtaneetkaan keskenään. Radu teki aina hiljaa oman osuutensa eikä valittanut tai myöhästellyt. Siten Spinthuskaan ei vaivannut häntä niin paljon.

zjEhAUz.png

Sakuraya odotti pääsevänsä yliopistoon, vaikka hän kovin kehuttava ollutkaan opiskelemaan. Hänellä oli kohtalaiset arvosanat, mutta yhtäkään stipendiä hän ei saisi. Tietysti häntä hieman huoletti jättää nuoremmat yksin, mutta ehkä Radu pärjäisi.

***

***

dNk51WZ.png

Uhoricia kasvoi ja Enishida sai siskostaan viimein kunnollisen leikkikaverin. Silloin kun nyt oli aikaa leikkiä nukkekodilla. Kun lapset alkoivat lähteä omille teille, niin kotiin jäävillä kasaantui tehtävät pikkuhiljaa. Vapaa-aika alkoi vähentyä, kun isää ja Spinthusta pitäisi auttaa peltotöissä. Ja äitiä sisällä kotitöissä sekä kuopuksen hoidossa.

aWQIxhZ.png

Kaksosetkin olivat päättäneet viimein lähteä omille teilleen. Molemmat päätyivät asumaan keskustaan toistensa naapureiksi, kauas perheestään. Varmastikaan heitä ei voitu silloin kutsua apuun pikku asioiden takia.

***

1OzTKex.png

Myös Sakuraya oli saanut vapautensa saatuaan opiskelupaikan yliopistosta. Hän muutti veljensä naapuriin kahden hengen kämppään.

5dOLEkh.png

Hänen kämppäkaveri oli mukava heppu, rento ja hoiti omat sotkunsa. Sakuraya tunsi olonsa vapaaksi, kerrankin sai tehdä mitä halusi ilman, että siitä alettaisiin heti kiusaamaan ja valittamaan. Ja Razorun ja Raiosun lähellä olo toi sisarukset läheisimmiksi kuin aikaisemmin.

B1adJQh.png

Sakuraya tiesi, mitä hän haluaisi tehdä työkseen, mutta sen eteen oli tehtävä paljon töitä. Ja mikä ehkä eniten järkytti nuorukaista, oli sen, että siihen vaadittiin pientä kuntoilua. Hän oli valmistautunut pänttäämään asioita kirjoista, mutta vatsalihasten tekeminen ei ollut kuulunut suunnitelmiin. Eihän hän edes saanut tehtyä kunnolla vatsoja.

WcWV4ry.png

Naapurissa Raiosu teki tuttavuutta omiin kämppäkavereihinsa. Heitä oli yhteensä kolme miestä ja yksi nainen, mutta yhteiselo sujui silti. Tietysti Yasuho piti oveaan lukittuna koko ajan, mutta viihtyi yhteisissä tiloissa muiden kanssa.

Tc859Ch.png

Raiosu huomasi pitävänsä toisen seurasta ja vaikka olikin aluksi päättänyt keskittyä yksin opiskeluihin, niin löysi hän itsensä koko ajan Yasuhon vierestä.

***

***

***

XwBZwZP.png

Hiramera ja Takauji vanhenivat, ja vanhuus toi mukanaan lisää vaivoja. Oli vieläkin päiviä, jolloin vanha rouva ei löytänyt voimia nousta ylös. Mutta onneksi joukkoon mahtui niitä aurinkoisiakin hetkiä, jolloin Hiramera löysi energiaa saada vaatteet päälleen ja ehkä touhutakin jotain pientä.

ymRJzkC.png

”Meidän pitäisi pitää grillijuhlat. Kutsua lapset kylään ja vaihtaa kuulumisia”, Hiramera ehdotti miehelleen. Hänellä oli harvinaisen hyvä olo ja ehkä siksi hän sai hieman hulluja ajatuksia päähänsä,

”Mikäs siinä, kunhan hankit pöydän ja tuolit, sekä ruuat”, Takauji vastasi.

IIX4WDO.png

Mies hörppäsi kahvinsa yhdellä kertaa ja tyrkkäsi tyhjän mukin vaimolleen. Tiskatessaan kuppia Hiramera alkoi hieman jo katua ideaa. Jos hänen pitäisi yksin järjestää kaikki, niin se vaatisi hirveästi energiaa. Ehkä hän voisi saada lapset pakotettua hommaan.

***

kWfNfEB.png

Tytöt saivat laitettua pöydät ja tuolit paikoilleen pihalla, kun Hiramera keskittyi grillaamiseen. Kaikki lapset olivat lupautuneet tulla paikalle ja äiti halusi kaiken menevän hyvin. Ehkä hän voisi hieman jopa lähentyä etäisiin lapsiinsa.

GK2ChGp.png

Kaksosilla oli vapaapäivä, olihan sunnuntai, ja yliopistolla oleva kolmikko malttoi pitää tauon opinnoistaan. Sakuraya tosin oli ollut hieman vastahakoinen palaamaan kotiin, mutta Razoru oli saanut pakotettua hänet mukaan.

ZhTq9my.png

Hiramera ei muistanut, milloin hän olisi nähnyt kaikki lapsensa yhdellä kertaa pöydän ääressä. Tietysti volyymi oli myös sen mukaista, kun jokainen yritti kertoa toiselle jotakin. Hiramera ei edes yrittänyt pysyä lastensa jutuissa mukana, nyökytteli vain päätään ja hymyili.

oPP9KyG.png

Tietysti Takaujin piti nostaa esille asia, jonka Hiramera olisi mieluummin säästänyt pienemmän sakin kuultaville. Nimittäin perintöasiat.

NZTzM60.png

”Raiosu, haluan sinun ottavan tämän tilan haltuusi”, Takauji sanoi kuuluvasti, mikä hiljensi muunkin pöytäseurueen. Uutinen ei miellyttänyt kaikkia, varsinkaan kahta nuorukaista. Tyttöjä puolestaan ei juurikaan kiinnostanut koko asia ja osa poistui sivummalle.

oy5y5sp.png

”Öh… Olen otettu, että haluat jättää tämän kaiken minulle, isä, mutta… En halua”, Raiosu sanoi hieman vaivaantuneena. Hän tiesi, mitä toivoi elämältään ja teki paljon töitä sen eteen. Maanviljely ei kuulunut siihen, hänellä ei tulisi olemaan aikaa molempiin.

AZmSibc.png

”Mitä sinä höpiset, totta kai sinä haluat!”

”Jos Raiosu ei halua, niin minä voisin kyllä mielelläni jatkaa työtäsi”, Spinthus pisti väliin.

”Niin, Spinthus on paljon omistautuneempi kuin minä”.

oJXJKKI.png

Jopa Hiramera päätti pistää lusikkansa soppaan, kun Takauji näytti olevan menettämässä itsehillintäänsä.

”Jos Raiosu ei halua, niin et voi pakottaa häntä. Spinthus jätti yliopistonkin väliin voidakseen olla täällä”.

R3UtUV4.png

Tietenkään Takauji ei ollut riemastunut vaimonsa sanoista. Hänestä Hirameran olisi pitänyt vain pitää suunsa kiinni, sillä kukaan ei kysynyt hänen mielipidettään. Kaikki lapset järkyttyivät vanhempiensa riidasta, sillä koskaan aikaisemmin Takauji ei ollut menettänyt itseään näin pahasti.

b7Dy7rd.png

Jopa Hiramera säikähti Takaujin tunteenpurkausta ja yritti rauhoitella miestään kehnoin tuloksin. Ehkä miehellä oli stressiä tai kipua, mikä voisi aiheuttaa kiihtyneen mielentilan. Ei Hiramera muutakaan pystynyt keksimään toisen mielialamuutokselle.

uM16Gp3.png

Takauji saatiin lopulta rauhoittumaan, kahden vanhimman poikansa avustuksella. Raiosu ja Spinthus saivat myös kumpikin haluamansa, kunhan Takauji oli ensin vetänyt syvää henkeä. Raiosu sai vapautensa ja Spinthus tilan itselleen.

a8agqKc.png

Enishida ja Radu auttoivat äitiään astioiden siivoamisessa. Spinthus oli mennyt heti syötyään hoitamaan kasvimaata Takaujin mentyä sisälle vielä selvittämään ajatuksiaan. Hirameran kädet tärisivät vieläkin järkytyksestä ja tunsi hän muutenkin olonsa niin väsyneeksi. Hänen toivomansa grillijuhlat eivät päättyneet niin hyvin kuin olisi toivonut.

***

***

***

***

Tässä valintakokeisiin lukemisen ohella ajattelin julkaista taas uuden osan. Jos ei pysy kärryillä, kuka kukin on lapsista, niin ei haittaa, en itsekään enää muista heitä kaikkia... Extroissahan on toki se blogi otsikkokuva osuus, jossa on sitten lueteltu kaikki lapset.

Kommenttia saa jättää :)