QSJX8r7.png

***

***

***

***

PvZDieD.png

Asaka oli saanut laittaa kaiken puhetaitonsa peliin jutellessaan pomonsa kanssa Arban palkkaamisesta. Toisella kun ei ollut mitään kokemusta mistään työstä, tyylitaju oli hieman erilainen ja taustat epäilyttävät. Asaka kuitenkin pisti oman maineensakin pantiksi siitä, että Arba kyllä hoitaisi työnsä, tekisi niin kuin käskettäisiin ja olisi luotettava.

tkrLmrb.png

Oli Asakan onni, että pomo piti hänestä. Muuten olisi Arba jäänyt ilman mahdollisuutta edes työhaastatteluun. Asaka oli kyllä saanut ylistää ja kehua ystäväänsä, joten Arban olisi parempi olla tuottamatta pettymystä.

***

C1RPRsx.png

Työhaastattelu meni miten meni, mutta Arba oli saanut paikan. Vakituisen työn ja säännöllinen, ihan kelpo palkka näin ensikertalaiselle. Arba oli ulkoisella olemuksellaankin saanut hieman lisäpisteitä uudelta pomoltaan. Ja hän yrittikin jatkaa samaan tyyliin.

g4B64ZQ.png

Saatuaan töitä Arballe ei jäänyt enää niin hirveästi vapaa-aikaa, mitä hän oli osannut hieman odottaakin. Hän vain löysi poikaystävänsä työttömyyden, oikeastaan laiskottelun, suunnattoman ärsyttävänä asiana. Toinen ei voinut siivota, eikä laittaa ruokaa, vaan Arban piti tehdä niitäkin rankan työpäivänsä jälkeen.

6I9gcel.png

Edes laskuja Tatsui ei ollut jaksanut maksaa, Arbahan se rahaa tienasi. Mies itse eli tukien varassa ja niistäkin hän juhli vähintään puolet pois. Arba oli järkyttynyt, tätäkö se itsenäinen elämä oli? Välillä hän halusi palata lastenkodin aikoihin, silloin ei tarvinnut huolehtia niin monista asioista.

cPa3kRr.png

Tatsui otti kaiken irti vapaudestaan. Hän ei edes yrittänyt etsiä töitä, sillä se tarkoittaisi vain sitä, että joku taas määräisi hänen kulkemisistaan ja asioistaan. Tatsui halusi olla oman elämänsä herra, teki niin kuin halusi, vaikka Arba kuinka nalkuttaisi laiskottelusta tai sisällä polttamisesta.

oCa2EtN.png

Välillä Arba tunsi kaiken olevan liikaa hänelle. Hän ei osannut vieläkään huolehtia kaikista asioistaan kunnolla ja häntä pompotellaan ympäriinsä. Muotigurun assistenttina oli raskasta olla, Arban piti melkein osata lukea pomonsa ajatukset. Kaiken lisäksi hänet oli haukuttu pieneksi kasaksi töissä, kun pomo oli viimein huomannut Arban käsiä koristavat tatuoinnit.

”Voisit tehä ruokaa”, kuului sohvalta mutinaa, mikä katkaisi Arban itsesäälissä vellomisen.

O6X1aec.png

Se oli viimeinen pisara. Arba antoi kaiken tulla ulos, välittämättä yhtään siitä, että naapurit voisivat valittaa myöhemmin. Hän antoi Tatsuin kuulla kunniansa siitä, ettei tämä tehnyt mitään muuta, kuin katsellut telkkaria päivät pitkät. Ehkä herra itse voisi tehdä joskus sitä ruokaa.

NTE9yfv.png

Sen sijaan, että Tatsui olisi tarttunut pannuun tai kattilaan, otti hän jääkaapista oluen. Arba, jolla pinna oli muutenkin niin kireä, mietti jo hetken keittiöveisten toisenlaista käyttöä. Mutta silloin voisi tulla liikaa sotkua. Eikä Arba jaksanut ruveta luuttuamaan vielä lattioita.

5YjbBrP.png

Ruoka sai odottaa, Arballa ei ollut nälkä ja jos Tatsui halusi syödä, niin tehköön itse. Pomon asioita piti hoidella vielä työajan ulkopuolellakin, vaikka toisaalta Arbasta tuntui, että työtunnit olivat pelkkää huuhaata. Hän käytännössä teki töitä naiselle 24/7. Jos yöllä piti lähteä ostamaan tietynlaista viiniä, niin Arbahan lähti.

nOBtLcQ.png

Vaikka aluksi työt olivatkin olleet iloinen asia, alkoi Arbaa kaduttaa assistenttina työskentely. Hän kyllä voisi kanniskella pomonsa laukkuja, pidellä tämän kahvimukia ja muuta vastaavaa, mutta turhanpäiväisiä haukkumisia hän ei jaksanut kuunnella. Ja välillä pomo vain purki omaa suuttumustaan Arbaan, jonka oli pakko ottaa kaikki haukkumiset hiljaa vastaan. Valittaa ei saanut. Mutta olisi Asaka voinut vähän valoittaa toimenkuvasta etukäteen.

***

***

tN4ssJ5.png

Arballe oli viimein sallittu varsinainen vapaailta, jolloin hän tiesi varmasti, ettei puhelin soisi. Tatsui oli pitkään mankunut tyttöystäväänsä mukaan baariin ja nyt heillä oli viimein aikaa nauttia illasta yhdessä. Ilman häiriötekijöitä. Tosin kovin myöhään Arba ei voisi olla ulkona, sillä hänen pitäisi kuitenkin aamulla mennä katsomaan kuvauksia. Hänen pitäisi myös tarkkailla juomista.

geec3Kl.png

Tatsui oli kuitenkin päättänyt heidän viettävän hauskaa ja Arba seurasi poikaystäväänsä hiljaa perässä eri yökerhoihin. Tatsui tilasi heille juomat ja vaikka Arba kuinka muistutti seuraavana päivänä olevista töistä, ei mies ottanut niitä kuuleviin korviinsa.

”Nyt otetaan kaikki irti. Rentoudu ja pidä hauskaa”.

4SeUmoc.png

Ja Arba päästi ohjaksista irti. Laseja ilmestyi hänen eteensä tasaista tahtia ja Arba tyhjensi ne melko reippaasti. Tatsui teki saman hänen vieressään. He joivat, juttelivat, nauroivat tanssilattialla kompuroiville ihmisille, joivat lisää, nauroivat lisää.

OvSXoFA.png

Lopulta ympäristö alkoi olla hieman sumuin Arban ympärillä, kun Tatsui sönkötti jotain tanssimaan menemisestä. Niin, ehkä sitä voisi harkita, kun estot olivat kadonneet. Selvin päin hän olisi istunut penkillään kuin liimattu, mutta nyt alkoholi oli sumentanut hänen ajattelukykynsä, joten tuskin tanssiminen haittaisi.

I6SsXOG.png

Arba oli kuitenkin juonut sen verran paljon, joten hän tuskin muistaisi kovinkaan paljon itsensä nolaamisesta seuraavana päivänä. Tai sitten hänellä olisi ihan hirveä morkkis. Miten vain, nyt hän antoi vain musiikin ja Tatsuin viedä. Nyt ei tarvinnut ajatella seuraamuksia.

SILRsVw.png

Kun sulkemisaika lähestyi, kaksi humalaista nuorta aikuista kompuroivat takaisin kotiin. Jääkaapissa olevat oluttölkit tyhjennettiin ja Arballa on hämärä muistikuva siitä, miten hän auttoi lattialle kaatunutta Tatsuita ylös. Tie sänkyyn oli yllättävän mutkikas, mutta he pääsivät perille. Vaatteet jätettiin jonnekin matkan varrelle.

***

***

u3ZQrYA.png

Aamu oli kaikkea muuta kuin helppo. Eiväthän ne koskaan olleet, mutta Arbasta tuntui, ettei hän vieläkään ollut aivan selvin päin. No, muutaman tunnin yöunet olivat liian vähäiset. Tie vessaan oli vaikea, Arba törmäili oveen, kompastui lattialla lojuviin vaatteisiin ja tyhjiin tölkkeihin. Kolina vain kuuluin, kun Arba meni eteenpäin.

eCZaOKH.png

Kylmä suihku hieman virkisti mieltä, vaikka tekikin samalla häijyä. Suussa maistui pahalle, vaikka Arba olikin pessyt hampaansa. Vesikin maistui hirveältä, mutta silti hän yritti juoda pari lasillista. Oksentamisenkin uhalla. Arba yritti etsiä jostain tyhjiä pusseja siltä varalta, että työmatka ei sujuisi aivan ongelmitta.

***

BwDVslh.png

Kourallinen purkkaa ja kurkkupastilleja, pari kuppia kahvia, niin Arba oli valmis kohtaamaan pomonsa.

”Näytät hirveältä”, tuli tyly vastaus Arban huomenille. No, pomo ei kehuja jaellut. Tapansa mukaan Arba piteli vanhemman naisen kahvimukia, vaikka se polttelikin sormia, ja seisoi hieman taempana heidän katsoessa kuvauksia.

DOQifwF.png

zyQ0Ezd.png

Arba ei kiistänyt, etteikö hänkin välillä toivoisi olevansa kameran edessä poseeraamassa hienoissa asuissa. Mutta hän oli arpinen ja tatuoitu, ei mitenkään ollut mahdollista, että hän pääsisi Asakan ja muiden mallien kanssa kävelemään muotinäytöksissä tai esittelemään uusinta muotia suosituimmissa lehdissä.

zhgHYSp.png

”Te esittelette ILTAPUKUJA, ette mitään fantasia maailman hömppää”, kuului äkäinen kivahdus Arban vierestä. Toisaalta, ei Arba halunnutkaan toimia mallina tämän naisen alaisena. Assistenttina olo oli jo tarpeeksi hirveää, saati sitten kuulla jatkuvaa valitusta siitä, ettei ole onnistunut pudottamaan pari sataa grammaa painostaan.

ifaDHup.png

”Kahvi tänne!” Arba lähes kaatoi kuuman juoman pomonsa päälle hätkähtäessään käskyä.

”Tumpelo… Tuleeko tästä mitään?” Pomo, Hiyori, kysyi valokuvaajalta ja kaksikko alkoi keskustella aiheesta. Arba huokaisi syvään, hänellä oli huono olo ja migreenikin teki tulojaan. Että pitikin eilen menettää hallinta juhlimisesta…

***

nsySA5P.png

Tatsui päätti hoitaa omaa krapulaansa juomalla. Arba ei saanut unta, vaikka häntä väsyttikin ja päätti tulla hakemaan lasin vettä, löytääkseen vain poikaystävänsä istuvan hiljaa keittiönpöydän ääressä juomassa.

pAaiG4P.png

”Mitä mietit?” Arba kysyi ja otti itsekin yhden oluen vesilasin sijasta. Maku oli pahaa, mutta ehkä kerrankin he voisivat Tatsuin kanssa puhella rauhassa asioista, vaikkakin sitten alkoholin avustamana. Mies otti ison kulauksen omasta juomastaan, ennen kuin mutisi alkavansa etsiä jostain edes osa-aikaista työtä. Uutinen oli paras pitkiin aikoihin.

2jLhtqa.png

Ja Arba päätti omasta väsymyksestään huolimatta palkita Tatsuin, kun tämä kerrankin päätti jotain järkevää.

***

***

2dRsClu.png

Arba ei tiennyt, mikä vatsatauti häneen oli iskenyt, kun ruoka ei tahtonut enää pysyä alhaalla. Vessaa sai olla vähän väliä putsaamassa. Töissäkin hän sai juosta välillä tyhjentämään vatsaansa, ruuat ällöttivät häntä ja Arbaa väsytti. Turhautti. Mielialat vaihtelivat.

uKtOSzW.png

Eikä tilannetta parantanut yhtään se, että yksi kampaajista, joidenka kanssa Arba eniten tuli toimeen töissään, kehotti häntä hankkimaan raskaustestin. Arba ei halunnut, mutta ehkä hänen pitäisi. Ainakin sillä tavoin voisi kaventaa mahdollisuuksia siitä, mikä häntä vaivasi. Hän oli onnistunut saamaan sairaslomaakin pari päivää, joten ainakin hänellä olisi aikaa selvittää syytä oksenteluunsa. Pomo tosin luuli Arban oksentelevan laihtuakseen.

***

hRpm6Sk.png

Arba osti raskaustestin, teki sen ja hän ei ollut ollenkaan tyytyväinen tulokseen. Juuri kun asiat alkoivat lähteä rullaamaan hyvin. Tatsuikin oli löytänyt keikkatöitä itselleen ja nyt tämä. Arba ei tiennyt, miksi hänen elämänsä potki niin paljon häntä vastaan. Ja nyt myös hänen vatsassa.

DOOiIiU.png

Tatsui oli kuitenkin utelias kuulemaan, mikä Arbaa vaivasi. Olihan hänkin jo alkanut huolestua toisen jatkuvasta oksentelusta ja väsymyksestä. Raskaustestistä hän ei tiennyt mitään, mutta oli Arban pakko kertoa siitä Tatsuille mahdollisimman pian.

LjfgEFD.png

Oikeastaan oli parasta saada se pois alta heti ja Arba könysikin heidän pieneltä sohvalta ylös puhuakseen kunnolla poikaystävänsä kanssa.

”Näköjään en sairasta mitään flunssaa tai oksennustautia, vaan… No, olen raskaana”, Arba pamautti uutisen ilmoille.

u1Qb2vo.png

Hiljaisuus valtasi heidän asunnon. Ainoa ääni lähti televisiosta, kun Tatsui sulatteli uutista. Ja sitten hän sai jalat toimimaan ja oli lähdössä kohti ulko-ovea, kun Arba pysäytti hänet.

”Mihin sinä nyt?”

”Pois”.

Jafld3z.png

”Miten niin pois?” Ja siitä lähti Arban ja Tatsuin huutotappelu. Kumpikaan ei halunnut ottaa vastuuta tapahtuneesta, vaan he syyttelivät toisiaan. Kummankin mielestä se oli toisen vika, että ehkäisy ei ollut täysin kohdillaan.

M62KUL4.png

Tatsui lopetti riidan lopulta painelemalla ulos. Arba jäi hampaitaan narskuttaen katsomaan toisen selkää, kunnes ovi sulkeutui. Ei hän ollut tätä suunnitellut, turha toisen oli vierittää kaikkea Arban niskoille. Mutta Tatsuin paikalta poistumista ei voinut jäädä kovin pitkään märehtimään, kun Arban piti jälleen pinkaista tyhjentämään vatsansa.

***

***

cdpjAd8.png

Tatsuita ei näkynyt viikkoon. Arba jo ajatteli toisen jättäneen hänet kokonaan. Jättänyt hänet yksin selvittämään, miten toimia jatkossa, mitä tehdä vauvan kanssa. Arba ei tiennyt, mutta samalla hän kuitenkin tiesi. Kaikki vain oli niin sekavaa.

tppEmYr.png

Naisen ajatukset keskeytyivät ulko-oven kolahdukseen ja käännettyään päätään Arba huomasi Tatsuin saapastelevan sisälle. Suoraan kylpyhuoneeseen. Sanomatta sanaakaan. Arban teki hetken mieli lyödä toista pannulla päähän, mutta laskettuaan ensin kymmeneen hän päätti hoitaa asiat niin kuin aikuisten kuului: puhumalla.

oc7BIx4.png

Kun Tatsui tuli kylpyhuoneesta, pyysi Arba miestä istumaan pöydän ääreen. Heidän oli aika keskustella vauvasta, tulevaisuudesta, heistä.

”Minä olen päättänyt pitää tämän lapsen, on oma asiasi, aiotko olla mukana hänen elämässä vai et. Saat itse päättää, minä en lähde pakottamaan”, Arba sanoi rauhallisella äänellä. Ja laski vielä uudestaan kymmeneen kaiken varalta. Hänen mielialansa heitteli niin paljon ja niin nopeasti.

miZ8dM5.png

Tatsui oli hiljaa ja vain tuijotti Arbaa. Hänen piti miettiä päätöstään tarkkaa, hän ei halunnut katua päätöstään myöhemmin. 

***

***

***

***

Ja näin tämäkin osa valmistui. Kommenttia, risuja tai ruusuja?