d0VhnYM.png

***

***

***

***

HQTQmPb.png

*Click*

5LoCfj9.png

*Click*

xQm13AG.png

*Click*

17wkhuR.png

*Click*

aj8gJNR.png

Edda selasi sisarensa lähettämiä kuvia häämatkaltaan hieman kateellisena. Maisemat oli kauniit ja Esra miehensä kanssa näyttivät onnellisilt, niin rakastuneilta. Kuin heillä ei olisi huolen häivää, kaikki olisi täydellistä heidän elämässään. Varmaan olikin.

rmKef89.png

Ei sillä, että Eddankaan parisuhde olisi romahtamaisillaan. Iwao oli tosin stressaantunut töistään, mutta muuten heillä meni hyvin. Tai ainakin melkein. Edda ei voinut kieltää olevansa kateellinen siskoilleen. Esra oli naimisissa, lomailemassa kauniilla hiekkarannoilla, kun taas Edda heräsi aamuisin harmaaseen, sateiseen päivään. 

GQhAizA.png

Myös Enno paukautti uutisen olevansa raskaana. Lapsi oli yllätys, mutta ainakin se toi vähän vakaamman kumppanin Eddan pikkusiskon elämään. Lapsen isä, ainakin oletettavasti hän oli isä, oli rauhallinen ja tasapainoinen mies, joka halusi kantaa vastuunsa ja olla osa lapsensa elämää.

Qm4Lwj4.png

Enno oli ollut ehkä enemmän järkyttynyt saadessaan tietää olevansa raskaana, mutta päivä päivältä hän oli alkanut sopeutua uutiseen. Kaikki olivat tietysti huolissaan siitä, miten hänen mielenterveytensä kestäisi raskausajan, mutta totuttuaan ajatukseen lapsesta Enno kertoi voivansa jopa paremmin kuin pitkiin aikoihin. 

***

***

MDjoMfY.png

Sateinen arki pysyi sateisena, mutta Eddan elämässä alkoi näyttää jo valoisammalta. Iwao oli viimein kosinut häntä aivan yllätten ravintolassaan kaikkien työntekijöiden ja asiakkaiden edessä. Eddan piti tietyst heti seuraavana päivä julistaa ilosanomaa muille ja nauttia onnitteluista. 

ed8NLO1.png

Eddan tunsi olevansa onnellisempi kuin aikoihin ja muutkin huomasivat mielialan muutoksen. Waki kertoikin puhelimessa tuntevansa lonsa pahaksi joutuessaan ilmoittamaan muuttavansa keskustan hulinaan työnsä perässä. 

0XeHfDg.png

Onneksi kuitenkin puhelimet oli keksitty, vaikka luuri alkoikin jo tuntua kuumalle Eddan käsissä. Iwao ilahtuisi jälleen nähdessään puhelinlaskun. Eddalla oli huono tapa jäädä suustaan kiinni ystäviensä kanssa.

MwpsuCS.png

Paluu arkeen oli rankka, sillä Eddan piti auttaa Iwaota yrityksensä paperiasioissa. Mies oli alkanut etsiä ostajaa paikalle, mutta vaikeaa se oli. Ravintola oli vähän turhan syrjässä muusta elämästä, jotta se vetäisi hyvin. Edda yritti tukea miestään parhaansa mukaan, mutta paljoa hän ei pystynyt tekemään.

68P7P4m.png

Miehellä alkoi olla jo motivaation puutetta mennä töihin, seurata alaisiaan ja näperrellä pikkuasioiden parissa koko päivää. Jos hän edes olisi voinut ottaa Reon mukaan töihin, mutta koiria ei katsottu hyvällä ravintoloissa. Iwao oli suunnitellut ostavansa uuden paikan keskustassa, kunhan olisi ensin nykyisensä saanut myytyä jollekin.

h0LB3y9.png

Iwao ja Edda olivat alkaneet suunnitella tulevaisuuttaan vähän enemmänkin. Ja oli viimein aika tehdä jotain niiden suunnitelmien eteen.

***

***

***

IUpP2bL.png

Lumen ollessa maassa Arba päätti kutsua kaikki tyttärensä kotona käymään. Vanha rouva oli viimein päättänyt muuttaa isosta omakotitalosta vanhusten palvelukotiin rannan tuntumaan. Ja tyttöjen pitäisi tulla katsomaan, mitä tavaroita laitetaan pois ja kuka ottaa itselleen mitäkin. Arba oli ilahtunut, että kaikki kolme pääsivät tulemaan, jopa Enno, joka oli viimeisillään raskaana. Myös esikoisen raskaus maha oli jo kivasti esillä ja vanha rouva toivoi näkevänsä tulevat lapsenlapsensa vielä ennen kuin hänen aikansa koittaisi.

U3Lzf0z.png

Koska Edda ja Enno eivät voineet nostella tavaroita, oli naiset yhteistuumin päättäneet isompien tavaroiden siirrettävän sitten kun kaikkien miehet olisivat käytettävissä. Nyt he kävisivät tavaroita vain läpi ja ottaisivat mukaansa mitä halusivat.

tHAyFuz.png

Tosin töihin oli selvästi vaikea ruveta. Jokaisen piti vaihtaa kuulumisia ja Arba tietysti kyseli tyttöjensä raskauden sujumisia. Eddan mielessä kävi jopa, että jokainen heistä yrittäisi lykätä koko ajan töihin rupeamista. Jokaisella tavaralla oli tunnearvoa ja muistoja, mutta kaikkia ei tietysti voitu säästää.

BBme9Hf.png

Arba tietysti kyseli Esraltakin, milloin tämä ajatteli olevansa valmis omille lapsille, mutta toinen kaksosista vain hymyili ja kertoi pysyvänsä lapsettomana. Hän tyytyisi olemaan täti, joka hemmottelisi siskojensa lapset piloille. 

gF5fxCu.png

"Ennen kuin jatkat aihetta, äiti, niin minä haluan keskittyä uraan. ME molemmat halutaan keskittyä töihimme, joten jos me joskus saisimme lapsia, niin hän ei koskaan näkisi vanhempia, koska he olisivat aina töissä".

rt274fF.png

"No, jos olet varma... Pitäisikö meidän aloittaa tämä urakka?"

"Joo, pitäisi, haluan sen kattovalon ruokailutilasta".

***

***

ljoAqY6.png

Arba oli viimein päässyt muuttamaan palvelukotiin. Leskirouva viihtyi paikassa, vaikka kertoikin välillä kaipaavansa vanhaan kotiinsa. Mutta ainakin hänellä oli seuraa, vaikkakin Arban mutinoista päätellen samassa paikassa asui se "helvetin ärsyttävä pariskunta, jotka pöllähtää hänen elämään väkisinkin". 

aCTZ2Rk.png

Enno ja Edda tulivat tapaamaan äitiään, vielä kun Enno jaksoi mahansa kanssa kävellä. Laskettu aika olisi pian, mutta nuori nainen halusi silti käydä tapaamassa äitiään ennen vauvan syntymää.

nEH2sXZ.png

Alhaalla heitä oli vastassa paikan esimies, joka tervehti sisaruksia kohteliaasti. JA pian Arba jo ilmestyikin hissistä.

PONbHY6.png

Arba halasi molempia tyttöjään tervehdykseksi, kiroten samalla liian mukavia oloja. Hisseillä oli turhan helppoa kulkea kerrosten väliä.

 

nRsCBFl.png

Tosin siskokset arvostivat hissiä, sillä molemmat saivat omissa asunnoissaan kävellä rappusia. Enno kun asui vuokralla omakotitalossa miesystävänsä kanssa ja Edda asui kerrostalossa toisessa kerroksessa, missä ei sitä hissiä ollut.

0FTSjsA.png

Enno puhisikin äidilleen, miten kotona oli raskasta rampata portaita jatkuvasti ja kuinka hän viettikin suurimmaksi osaksi aikaansa vain yhdessä kerroksessa. Sohva ei kyllä helpottanut selkäsärkyä, mutta olipahan jääkaappi lähellä ja televisio. Arba nyökytteli päätään ymmärtäväisenä, kyllä hän muisti omat raskausaikansa.

NYXiAEN.png

Enno oli tietysti utelias, mitä mieltä heidän äitinsä oli asukastovereista, erityisesti siitä tietystä pariskunnasta, josta hän välillä on puhissut puhelimessa. Vanhan rouvan ilme happani sekunnissa, eikä suostunut nimiä paljastamaan.

"He kyllä osaavat nostaa verenpainetta oikein kunnolla", Arba mutisi ja siskokset vaihtoivat keskenään hämmentyneitä katseita.

fYd7VG5.png

"Kiitos kun kävitte, minä tulen sitten käymään kun pikkuinen syntyy", Arba sanoi, kun tytöt olivat lähdössä.

"Esra tulee hakemaan, ei sinun tarvitse kävell meille asti".

"En minä vielä niin vanha ole".

GJ1GiIR.png

Edda vaihtoi vielä pari sanaa paikan esimiehen kanssa ennen kuin he lähtisivät Ennon kanssa kotiin. He keskustelivat enemmänkin käytännön asioista ja missä tilanteissa soitellaan omaisille. Edda oli itsekin tyytyväinen paikkaan ja uskoi äitinsä saavan parasta mahdollista hoitoa.

***

***

ZbgpJqM.png

Kauan odotettu päivä koitti ja Edda haki äitinsä katsomaan Ennon vastasyntynyttä lasta. Esra tulisi myöhemmin suoraan töistä, Arba oli innoissaan tavatessaan ensimmäisen lapsenlapsensa, vanha rouva tuntui piristyneen huomattavati sitten viime näkemän.

JJCJ3po.png

Myös Esra oli innoissaan tavatessaan siskonlapsensa ja lupailikin jo pikku piltille ostavansa kaikkea kivaa. Enno vain hymyili ja Edda huuteli keittiöstä Esran saavan ostaa hänenkin lapselle "kaikkea kivaa". Täytyyhän nyt tasapuolinen olla.

rmY5XIa.png

Arba kovasti varmisteli Esralta, oliko tämä varma ettei halunnut omia lapsia. Vaikka nuori nainen pitkin hymyn kasvoillaan, niin sisällä mielessään hänen teki mieli repiä hiuksia päästään. Äidin oli näköjään vaikea sopeutua ajatukseen siitä, ettei Esra halunnut olla äiti.

iNOPsYi.png

Kuulumisia vaihdeltiin pienessä perhetapaamisessa. Edda kyseli siskoltaan neuvoa hänen ja Iwaon yritysten lakiasioissa, joita he eivät olleet oikein ymmärtäneet. Esra lupasi tulla joku päivä töidensä jälkeen katsomaan papereita, sillä nyt hän ei osannut oikei antaa luotettavaa vastausta.

rbBGUHC.png

Arba puolestaan tutustui Ennon miesystävään ja kyseli tietysti tyttärensä vointia. Ennon mielialat eivät vaihdelleet enää niin pahasti, oikean lääkityksen löydyttyä. Tosin raskaus- sekä imetysaika olivat hieman riskialttiita, sillä lääkitys oli kuitenkin vahva. Kuinka paljon se mahtaisi vaikuttaa lapseen?

***

***

WR41jqr.png

Edda istui äitinsä sohvalla katsellen vanhaa rouvaa edessään. Esikoinen oli ottanut vapaapäivän vieraillakseen Aban luona tämän kunnon heikennettyä. Äiti puheli kaikenlaista, enimmäkseen asioita menneisyydestään, joita hän ei ollut tytöilleen koskaan kertonut.

1kc5E4L.png

Oli asioita, joita Edda jo tiesi, mutta oli niin paljon muutakin, mitä Arba oli kokenut. Äitin elämä ei ollut helppo, tarinat eivät olleet iloisia. Edda kuitenkin kuunteli hiljaa, välillä kysyi jotain, kun äiti uppoutui omiin ajatuksiinsa.

UwetBFx.png

Itseasiassa äiti uppoutui paljon omiin ajatuksiinsa, jääden tuijottelemaan ulos ikkunasta merelle. Edda pysyi hiljaa, antaen äitinsä mielen sekkailla menneisyydessä.

Rq04HnC.png

Pian vanha rouva nousi ylös ja lähti kävelemään makuuhuoneeseensa.

"Minä olen väsynyt. Niin väsynyt nykyään". Edda jäi katsomaan äitinsä selkää ja odotti tämän nukahtavan ennen kotiin lähtemistä.

***

KLVTOzq.png

Ei mennyt montaa päivää Eddan vierailusta, kun palvelukodilta soitetiin. Arba oli nukkunut pois rauhallisesti, ainakin esimiehen sanojen mukaan.

IrPe6yV.png

Eddan oli pakko istahtaa alas puhelun jälkeen, eikä osannut vastata Iwaon huolestuneisiin kysymyksiin. Hänellä oli liian paljon mietittävää ja silti pää oli ihan tyhjä. 

***

***

p8g2m9m.png

H9l09Hd.png

Arban kuoltua tyttöjen tehtäväksi jäi huolehtia taidegallerian maalauksista. Siskokset eivät koskaan olleet nähneet vanhempiensa yhteisen projektin tuotosta, joten vaikka he surivatkin äitinsä poismenoa olivat he silti hieman innoissaan nähdessään taulut.

itawZTC.png

6kG7SNF.png

"... Tämä...", Enno yritti rakentee lauseitaan, kun he katselivat äitinsä alastonkuvia.

"En odottanut aivan tällaista", Esra myönsi kaksoissiskonsa nyökytellessä päätään hänen takana.

7s5oV4V.png

"Ovathan nämä taidokkaita...", Edda myönsi, vaikka samalla hän tunsi olonsa jotenkin häiriintyneeksi nähdessään äitinsä alastonkuvia.

"Et tiennyt näistä", Enno kysyi isosiskoltaan tämän pudistellessa päätään.

XBzJnqd.png

Gallerian omistaja halusi tietää, mitä tauluille tehtäisiin. Halusivatko tytöt ne itselleen vai huolehtisiko galleria niiden säilyttämisestä. 

"Joistakin tauluista voi myös saada hyvän hinnan, jos haluatte myydä ne eteenpäin".

RsHYsVU.png

Tytöt kuitenkin päätyivät jättää taulut gallerian hoidettavaksi. Itselleen he eivät halunneet, mutta myös niiden myyminen tuntui väärältä. 

"Me pidämme huolta niistä, kiitos kovasti".

***

***

***

***

Ja tätä osaa on kirjoitettu pätkissä yövuoroissa... Joten antakaa sille armoa :P. Arvaako kukaan, kuka se mainittu pariskunta mahtoi olla? Niin ja kiitos myös kovasti edelliseen osaan tulleista kommenteista, yritän hieman nopeuttaa päivitys tahtia :)

//: Nyt on semmoinen tilanne, että yksi Iwaon omistama yhteisötontti bugas sen verran, että koko paska on levinnyt hieman käsiin. Jos onnistun, niin peli jatkuu Eddalla ja Iwaolla, mutta sitten siinä on tapahtunut radikaalimuutos. Jos en, niin tarina jatkuu sitten Esralla (tai Ennolla)... Jatkuu kuitenkin, mutta hieman mutkien kautta. Muutoksia kuitenkin on luvassa.