MtnXphu.png

***

***

***

***

bLJDMub.png

Rin oli huolissaan. Hän oli vähän aikaa sitten kokenut suuren järkytyksen, eikä ollut vieläkään toipunut siitä kunnolla. Kädet hikosivat huolesta ja sydän pamppaili rinnassa. Mutta Rin ei voinut näyttää mitään niistä ulospäin.

EqnNygw.png

Dimaria oli pyörtynyt ja Rin oli nopeasti soittanut ambulanssin, joka oli kiikuttanut tytön sairaalaan. Paikka oli eri, missä Dimari yleensä kävi tarkistuksissa, mutta Rin ei jaksanut kyseenalaistaa ambulanssikuskien päätöstä tuoda tytön tähän sairaalaan.

uddltwC.png

Huoneen ovi rämähti auki Yaqutin juostessa paikalle. Rin oli soittanut miehelleen heti kun oli mahdollista ja kertonut Dimarian pyörtymisestä. He molemmat pelkäsivät pahinta. He elivät koko ajan pelossa, milloin Dimarian terveys romahtaisi, vaikka lääkärit uskoivatkin tytön paranevan koko ajan.

8pJGZ0Z.png

"Isä!" Dimaria huudahti ja vanhemmat pystyivät huokaisemaan helpotuksesta. Mistään vakavasta ei voinut olla kyse, sillä tyttö jaksoi istua ja puhua. Hän hymyili isälleen, joka tuli seisomaan sängyn toiselle puolelle.

jZD5eDI.png

"Mitä tapahtui?" Yaqut kysyi vedettyään hieman henkeä ja rauhoitettuaan sydämen tykytystään.

"Hän pyörtyi..."

"Mutta voin jo ihan hyvin. Isä, mennääkö tänään jäätelölle?" Dimaria kysyi keskeyttäen äitinsä.

behC8Ef.png

"Enpä usko, että se on tänään mahdollista", Yaqut sanoi ja vilkaisi kysyvänä Riniä. Nainen oli kuitenkin itse toisessa sairaalassa töissä, joten hänen pitäisi olla paremmin perillä, miten jatkossa mennään.

"Meidän täytyy odottaa, mitä lääkäri sanoo testeistä. Jos pääset kotiin, niin se on lepoa. Huomenna voidaan katsoa, onko silloin jäätelöaika", Rin sanoi käyttäen sitä äänensävyään, ettei asiasta keskusteltaisi enempää.

pOJfOgk.png

Ja kuin tilauksesta, lääkäri asteli huoneeseen helpottamaan vanhempien hermoilua. Ainakin sitä he toivoivat. Lääkärin ilme oli vakava, eikä kertonut yhtään, olivatko uutiset hyviä vai huonoja. Yaqut ei pitänyt sellaisista lääkäreistä.

7zRKk0a.png

"Kyseessä on vain flunssa ja alhainen verenpaine. Dimarian historia huomioonottaen tavallinen flunssakin voi olla raskaampi hänelle kuin muille. Mutta kyse ei ole hengenhädästä", lääkäri sanoi, puhuen vain Rinille, vaikka Yaqut oli samassa huoneessa.

JshnvTW.png

"Hänen täytyy muistaa levätä tarpeeksi ja juoda nestettä", lääkäri jatkoi kertoen ohjeita jatkoa ajatellen. Rin nyökytteli, vaikka joku hänen sisällään ei tuntunut hyväksyvän lääkärin diagnoosia. Se oli vain tunne, eikä Rinillä ollut mitään todisteita vakavammasta kohtauksesta, joten nainen ei voinu muuta kuin luottaa toiseen.

1pMCbsC.png

"Jes! Joten tänään pääsen kotiin? Ja huomenna jäätelölle? Muista isä, sä lupasit!" Dimaria hihkaisia riemuissaan kuultuaan lääkärin sanat.

"Milloin minä lupasin jäätelön?"

***

***

q2qqKcU.png

Dimarian sairaalaan joutuminen tuntui olevan lopullinen herätys vanhemmille. He tarvitsivat toisiaan, Dimaria tarvitsi heitä molempia. Yhdessä. Kokonaisena perheenä. Joten Yaqut muutti takaisin vaimonsa ja tyttärensä luokse. Hän oli vaihtanut työpaikkaa, työtunnit olivat sopivat ja mies ei ottanut liikaa stressiä elämästään. Tai ainakin hän yritti olla ottamatta.

eXvpM2v.png

"Eikö äiti tuu syömään?" tyttö kysyi istuuduttuaan isänsä viereen. Rinin oli pakko tehdä enemmän töitä maksaakseen velat, jotka eivät tuntuneet milloinkaan pienenevän. Onneksi Yaqutin työajat olivat Dimarian kouluaikojen kanssa samat, joten naisen ei tarvinnut hermoilla tyttärensä olevan yksin kotona.

kphlz7b.png

Tosin se tarkoitti myös sitä, että Rin ei paljonkaan nähnyt perhettään enää. Jos hän oli kotona, hän oli useimmiten nukkumassa kerätäkseen voimiaan seuraavaa päivää varten. Yaqutista tuntui, kuin heidän osansa olisivat vaihtuneet. Nyt hän teki vain yhtä työtä ja huolehti Dimariasta, kun taas Rin teki useampaa työtä.

asJwHaS.png

Välillä Yaqut pelkäsi, että Rin ajaisi itsensä loppuun. Toisaalta Yaqut yritti luottaa siihen, että Rin tietäisi paremmin omat rajansa ja mitä kävisi, kun hän ylittäisi ne rajat. Rin ei ehkä pystynyt näkemään miehensä psykoosioireita, mutta niitä oli yleensäkin vaikea huomata etukäteen. 

VUgpi9j.png

Mutta Rinin työtilanteen takia kaksikko harvoin näki toisiaan, yleensä se oli myöhään iltaisin Dimarian mentyä jo nukkumaan tai hyvin aikaisin aamusta, ennen tytön heräämistä. Rin tunsi huono omatuntoa jatkuvasta poissaolostaan, mutta ei voinut asialle oikein mitään.

LPJGpAL.png

Yaqut ymmärsi tilanteen jotenkuten, olihan hän itsekin ollut vastaavassa roolissa. Ainoa, mikä oli ehkä muuttunut ennen Yaqutin psykoosia oli, etteivät he enää tapelleet joka hetki. He eivät juuri puhuneet raha-asioista ja kuluista, vaan yrittivät keskittyä muihin keskustelun aiheisiin.

cFdsOeu.png

Koska Rin oli jatkuvasti töissä, oli Yaqut ottanut tehtäväkseen saattaa Dimaria koulubussiin. Paimon oli kertonut veljelleen sen olevan turhaa, muta Yaqut nautti niistä hetkistä Dimarian kanssa. Rinille se oli ollut tytön terveyden varmistamista ja suojelemista, Yaqutille se oli vain yhteisiä hetkiä.

NnLkPhk.png

Vaikka Dimaria välillä pyysikin voivansa mennä yksin odottamaan, ei Yaqut suostunut siihen. Ensiksikin hän ei halunnut aloittaa Rinin kanssa tappelua siitä aiheesta. Toisekseen Yaqutilla ei ollut kiire töihin ja välillä hänellä oli vapaapäiviä, joten Dimarian saattamisesta ei ollut mitään haittaa isälle.

n1sZixh.png

Kalifa oli yrittänyt ottaa taas vaihteeksi roolia siskonlastensa elämästä ja Yaqut löysi sen hyvin ärsyttävänä piirteenä. Tädistä ei ollut kuulunut mitään vuosiin ja nyt yht'äkkiä, heidän heikkona hetkenä Kalifa kuvitteli voivansa marssia heidän elämään ja kertoa, miten tehdä asioita.

9q6HveL.png

Ja mitä Yaqutin ylpeys ei sallinut, oli tädin tarjoamaa rahan vastaanottamista. Kalifa sinnikkäästi yritti helpottaa Yaqutin perheen raha-ahdinkoa tarjoamalla osan säästöistään. Mihinkö yksinäinen vanha rouva käyttäisi suurta säästöään? Jos Sa'id tarjoaisi, ehkä Yaqut voisikin sen hyväksyä, mutta jostain syystä hänen oli vaikea hyväksyä apua Kalifalta.

***

vttSCuB.png

Valitettavasti täti oli hyvin sitkeä henkilö ja eräänä päivänä rouvan soittaessa jälleen samasta asiasta puhelimeen vastasikin Rin. Naisella oli harvinainen vapaapäivä kootakseen voimavarojaan ja olla kotona perheen kanssa. Tosin Dimaria oli koulussa ja Yaqut töissä, joten ensin Rin sain nauttia yksinäisyydestä.

M1YZYoB.png

Nainen oli hyvin yllättynyt Kalifan puhelusta ja he vaihtoivatkin kuulumisiaan. Rin kertoi hieman Dimarian voinnista, mikä oli yhä hyvä ja että Yaqutillakin meni hyvin. Kun oli Kalifan vuoro kertoa soittonsa syy, oli Rin hyvin yllättynyt kuulemastaan. Yaqut ei ollut puhunut sanaakaan hänelle rahoista, jotka he voisivat saada helpottamaan velkataakkaa.

4pXDbQO.png

Rin päätti yrittää rauhoittua ennen miehensä kotiin palaamista. Hän halusi soittaa Yaqutin työpaiaklle, vaatia selitystä salailusta, mutta hän malttoi mielensä. Kaikelle oli aikansa ja paikkansa, mutta Rin aikoi joka tapauksessa puhua sen päivän aikana miehensä kanssa raha-asiosta. Viimein.

Y4fjLEz.png

Yaqutin tullessa kotiin mies ei ollut tietoinen, mikä häntä oli odottamassa. Hän meni suorintateitä keittiöön ja alkoi valmistaa illallista. Rin ei ollut hyvä keittiössä, jopa Dimaria oli sen sanonut syötyään isänsä ruokia. Ruuanalaitosta olikin tullut miehelle pieni harrastus, jota kautta hän pääsi toteuttamaan itseään.

lBrqBFe.png

Rin päätti illallista odotellessaan etsiä uutta sivutyötä. Hän halusi olla enemmän kotona tai ainakin, että hänellä olisi paremmat työajat. Sairaalassa olemisen lisäksi hän piti välillä terapiaistuntoja tai soittotunteja. 

kgodR6s.png

Rin rakasti musiikkia, mutta valitettavasti Dimaria ei ollut perinyt äitinsä lahjakkuutta sen parissa. Ei, vaikka Rin kuinka yritti opettaa tytärtään nuotteja ja koskettimia. Sitä ei voinut edes kutsua musiikiksi, mitä Dimaria teki. Se oli vain koskettimien hakkaamista.

lJ6evml.png

"Ruoka on valmista!" Yaqut kutsui toivoen melun lakkaavan siihen, mutta turhaan. Vaikka Dimaria oli lahjaton, hän piti soittamisesta.

"Mari... Syömään, voidaan jatkaa joskus toisten...", Rin yritti.

78Wun0Z.png

Mutta tyttö ei kuunnellut äitiään tai isäänsä. Hän tiesi olevansa toivoton tapaus, eikä hän edes halunnut olla mikään huippumuusikko. Hänestä oli vain hauskaa pitää jonkinlaista melua, ärsyttää vanhempiaan sillä ja nauraa heidän kärsimykselle.

0GaZRAQ.png

"Milloin tämä loppuu?" Yaqut vaikeroi tullessaan lähemmäksi.

"No, antaa hänen soittaa..."

"Soittaa? Metelöidä pikemminkin..."

***

***

***

***

Kiiiiitos paljon edellisiin osiin tulleista kommenteista :D Niitä oli mukava lukea! 

Loppu lähenee Ochiailla, mutta en lupaa, että paketti saadaan kasaan ennen vuoden loppua...