JgqBasS.png

***

***

***

***

r3jOWCK.png

Razoru oli koko ajan enemmän vastuussa perheen arjesta. Hän huolehti ruuasta ja talon siisteydestä. Nuoremmista sisaruksista, että heillä oli kaikki hyvin, läksyt tehty ja siistit vaatteet. Hän huolehti pyykistä ja ruokaostoksista.

zz1625h.png

Hiramera oli lähes kokonaan työkyvytön. Lääkärit eivät suositelleet enää ollenkaan lasten saantia, mutta silti hän oli jälleen raskaana. Jotkut pystyivät saamaan parikin kymmentä lasta, mutta Hirameran keho alkoi pettää koko ajan lisää ja lisää.

lR3ONsJ.png

Razoru auttoi äitiään, vaikka toivoikin voivansa välillä viettää vapaampaa teinin elämään. Mutta kaikki oli hänen harteillaan, hän ei voinut jättää nuorempia oman onnensa nojaan. Ties mitä siitäkin seuraisi, jos Spinthus vastaisi itse omasta siisteydestään. Tai kaksoset olisivat kotitöistä vastuussa.

LbbT1AA.png

Kaksoset olivat parempia pihan kasvien parissa. Heidän ei tarvinnut enää pellolla kumarrella, mutta puut ja muut pensaat olivat heidän harteillaan. Heidän tehtävä oli huolehtia, että piha oli aina siisti. Kuopat piti täyttää ja lehdet haravoida heti, jos niitä ilmestyi maahan.

SLVlnry.png

Pojat olivat sen sijaan kasvimaasta vastuussa. Hirameran raivoamisesta huolimatta Takauji antoi Spinthuksen huolehtia hyönteismyrkystä. Raiosu yleensä kasteli kasvit tai auttoi Sakurayaa rikkaruohojen kitkemisestä, mikä oli kuudennen lapsen tehtävä.

7ciV4L8.png

Sakuraya ei pitänyt pellolla työskentelemisestä. Hän suorastaan vihasi sitä, kuinka kehoon sattui pitkien päivien jälkeen ja kuinka numerot koulussa eivät nousseet kaikesta yrityksestä huolimatta. Oli sää mikä tahansa, Takauji pakotti pojat ulos töihin.

Cm4poX5.png

Perheen sen hetkinen kuopus sai vielä nauttia lapsen vapaudesta leikkiä sisällä äidin valvovan silmän alla. Jos Hiramera siis oli hereillä.

mjjl2Rg.png

Nainen oli menettänyt lähes kaiken elämänilonsa. Hän ei jaksanut enää innostua lasten onnistumisista ja pian nämä olivatkin oppineet olla vaivaamatta äitiä ollenkaan. Jos koe meni hyvin, niin siitä ei puhuttu. Tai sitten se näytettiin Razorulle, joka hieman taputti päähän ja kehui hyvästä työstä.

LO0J7l1.png

Koko perhe oli kyllä tietoinen äidin heikosta terveydestä ja monista vaivoista. Ehkä siksi he yrittivätkin antaa hänen olla rauhassa ja tehdä mahdollisimman paljon itse.

8scydmz.png

Onneksi kesällä oli lomaa, sillä lapset saivat tehdä aikamiehen työpäiviä kasvimaalla. Sakuraya oli oppinut pitämään koulusta, vaikkei hän kovin hyvä ollutkaan. Ainakaan arvosanojen perusteella. Spinthus puolestaan näytti mieluummin viihtyvän kasvimaalla, kuin koulunpenkillä.

TbbPFxj.png

Raiosu näytti olevan vähän molempia, tai ainakaan vanhin pojista ei ääneen valittanut pitkiä päiviä sateessa. Ei Sakurayakaan ääneen valittanut, mutta mielessään kirosi kaiken minkä pystyi. Ainakaan Raiosu ei valittanut nuoremmalle, kuinka hidas hän oli tai ei osannut tehdä kaikkea oikein.

AqfXZQC.png

Razoru oli kurinpitäjä, heti isänsä jälkeen, jos tämä oli tarpeeksi kiinnostunut saarnaamaan. Muuten se oli Razoru, jolle tultiin kantelemaan, jos siihen oli aihetta. Esikoinen oli käytännössä sisarustensa äiti, hän siivosi ja ruokki.

JeIhrlS.png

Ja kun oli aikaa, niin Razoru leikki perheen kuopuksen Radun kanssa. Hiramera saattoi olla taustalla katselemassa touhua, kuinka Radu yritti piiloutua verhoihin. Joskus Razoru toivoi, että vanhemmat, tai isä, olisi tyytynyt vähempään, jotta heillä olisi aikaa sekä rakkautta kaikille tasapuolisesti.

***

***

2FUZvOl.png

Sakurayan elämä perheessä ei ollut helppoa. Hän oli hiljainen, yleensä jäi helposti muiden varjoon. Raiosu oli isän silmäterä, perijä, jolle kasattiin kaikki paine ja vastuu. Spinthus oli toinen suosikki, joka halusi miellyttää isää. Sakuraya ei juuri saanut isältään huomiota ja Spinthus nautti hieroa sitä toisen haavoihin. Sakuraya sai kärsiä kiusaamisesta perheen sisällä.

AAX5SWs.png

Razoru yritti puuttua veljiensä kinasteluun, mutta Spinthus kuunteli vain isää. Ja ehkä Raiosuta, mutta harvoin. Äidillä ja Razorulla ei ollut mitään valtaa toiseen poikaan. Ja Takauji ei alkaisi torua ”pienestä kinasta” poikia.

QiUryMq.png

Razoru yritti kyllä vahtia nuorempien tekemistä, mutta kaksosten saadessa poikaystävät alkoi tyttöä miettiä hieman omaa elämäänsäkin. Hän oli nyt niin sidottu kotiin ja lapsiin, mutta hieman nuoremmat Sheba ja Sheilah saivat elää vapaata teinin elämää, minkä pihatöiltä ehti.

kDQUk6D.png

Sheilah jopa uskalsi kutsua oman poikaystävänsä kylään, tosin kaksikko viihtyi etupihalla, sillä kasvimaa oli talon takana. Kukaan ei huomaisi heitä ihan heti. Sheilah ei tiennyt, miten isä saattaisi suhtautua poikaystäviin.

***

***

3PhWAUK.png

Kun Hiramera synnytti perheen neljännen tytön, hän joutui hetkeksi kokonaan vuoteenomaksi. Razorulla oli nyt täysi vastuu kaikesta, jopa vastasyntyneen hoidosta. Hiramera vain makasi sängyssään, luki kirjaa tai nukkui. Ja yritti saada energiaa.

yEbihsM.png

Perheen kahdeksas lapsi sai nimekseen Enishida ja Razoru oli pikkusiskonsa pauloissa. Oli mukava saada taas sisko neljän pikkuveljen jälkeen.

SAy03BK.png

Uusi sisko merkitsi sitä, että muuta lapset voisivat saada vähemmän huomiota, mitä ennestään. Toisaalta Sakuraya olisi vain toivonut helpotusta töihin. Hänen käsiin sattui ja selkää särki. Rakkoja oli joka paikassa.

yA0sKOV.png

Raiosu oli alkanut hieman kasvettuaan kunnostamaan pihalla majaillutta romukasaa. Takauji oli vielä ylpeämpi vanhimmasta pojastaan ja kehui sekä kannusti tätä koko ajan. Joskus Sakurayakin toivoi kehuja ja kannustusta. Hän uskoi myös Spinthuksen janoavan niitä.

9Jmzaox.png

Kaksoset jo suunnittelivat tulevaisuuttaan. He toivoivat voivansa muuttaa lähelle toisiaan, olivathan he sentään kaksoset. Myös heidän molempien poikaystävät olivat ystäviä keskenään, joten ehkä naapureina oleminen ei kuulostaisi pahalta.

begHQAx.png

Mutta mikä tärkeintä oli tulevaisuuden kannalta, oli se, että tytöt voisivat muuttaa mahdollisimman kauas perheestään. He eivät halunneet saada yöllä puheluita, kuinka pitäisi tulla auttamaan jossain.

”Sitä varten meillä on Razoru”.

8DAGtvx.png

Razoru puolestaan pelkäsi, joutuisiko hän vanhentumaan tässä talossa. Vanhemmat olivat jo alkaneet tukeutua häneen liikaa ja Radu jopa kutsui häntä välillä äidiksi, vaikka Razoru yrittikin oikaista veljeänsä.

***

***

06arhTa.png

Razoru oli toivonut Spinthuksen aikuistuvan kasvaessaan, mutta Sakuraya sai silti kärsiä veljensä kiusaamisesta pitkien päivien ohella. Spinthus piti pikkuveljeään säälittävänä ja toivottomana tapauksessa, ja jaksoi muistuttaa asiasta koko ajan.

A6RBWSu.png

Sakuraya puolestaan toivoi pelkästään rauhaa kotioloihin. Hän ei halunnut panna vastaan veljelleen, sillä siitä ei seuraisi mitään hyvää. Joko mustelmia tai sitten isän saarnaa. Spinthus voisi valehdella Takaujille, ja vaikka tämä ei olisi kiinnostunut lasten kinasteluista, olisi hän silti kahden vanhimman pojan puolella. Aina.

BqJ7tii.png

Razoru irrotti pojat toisistaan, kinasteli hetken Spinthuksen kanssa, kunnes päätti viimein mennä keskustelemaan äidilleen tulevaisuudestaan. Kaksoset sai tehdä mitä halusivat, Razoru toivoi hieman vapautuksia itselleenkin. Tai Kaksosille lisää vastuuta.

4Bs4hgD.png

Tai mikä parasta, pääsyä yliopistolle. Hiramera ei näyttänyt hyppivän riemusta kuullessaan esikoisen haluavan opiskelemaan, mutta toisaalta, äiti ei ole hyppinyt vuosiin riemusta. Ihme kyllä, Hiramera suostui kuitenkin päästämään vanhimman yliopistolle ja pistää kaksoset vastuulle taloudesta.

Razoru ei tiennyt, oliko se enää hyvä asia.

***

***

***

***

Hiramera on menettänyt kiinnostuksen elämää kohtaan, ei välitä enää mistään. Takauji jatkaa yhä patriarkan roolissa. 

Näihin tunnelmiin jätän tämän osan, kommenttia voi jättää :)